Lángolt a Szántó

Tűz ütött ki hétfő este a Pécsi Tudományegyetem Szántó Kovács János utcai kollégiumának „A” épületszárnyában. A lángokat már a tűzoltók gyors helyszínre érkezése előtt eloltotta a tűzvédelmi rendszer, személyi sérülés nem történt.

hirdetés

Egy kollégista hétfő este nyolc és fél kilenc között főzés közben átmenetileg elhagyta a konyhát és mikor visszaért, lángolt a helyiség. Bekapcsolt a tűzriasztó készülék, így mire kiértek a tűzoltók, már elaludt a tűz. A hallgatók fegyelmezetten kivonultak az épületből, emberi élet nem forgott veszélyben, személyi sérülés nem történt.

Az épület harmadik és negyedik szintjét elöntötte a víz, de azonnal megkezdték a szivattyúzást, így este tíz órára valamennyi lakó elfoglalhatta szobáját.

Az egyetemi és a hallgatói vezetés késő este a helyszínre vonult, hogy megtekintsék az aktuális állapotot. A kárfelmérés várhatóan a napokban elkészül.

Mint ismeretes, a PTE Szántó kollégiumát a közelmúltban teljes körűen felújíttatta az egyetem, így az épület rendkívül modern, biztonságos tűzvédelmi rendszerrel rendelkezik.