Lángoltak a kukák Baranyában a hétvégén

Öt tűz is jutott a hétvégére, a katasztrófavédelem megosztotta a legdurvább baranyai eseteket.

hirdetés
Uránia Mozi

Ezért ne rakjunk forró parazsat a műanyag kukába…

Műanyag kukában elhelyezett, kazánból kimert parázs okozott tüzet február 18-án Kozármislenyben. Két szemetes gyulladt meg, a lángok a családi ház mellé épített bódé ajtajára és tetőszerkezetére is átterjedtek. A tulajdonos kerti locsolócsővel kezdte meg az oltást, amit a helyszínre riasztott pécsi hivatásos tűzoltók egy sugárral befejeztek.

Senki nem sérült meg.

Bár a kép alapján talán nem úgy tűnik, jelentősebb kár nem keletkezett.

Lángoló szemetesek

A hétvége folyamán több helyen – Komlón, Orfűn, illetve Pécsett két alkalommal is – kaptak lángra a hulladéktárolók, vélhetően a szemetesbe dobott cigarettacsikk miatt.

A katasztrófavédelem ennek kapcsán ismét felhívta a figyelmet, soha ne dobjunk égő cigarettát a kukába, mert könnyen meggyújtja a hulladékot, akár a növényzetet, mely katasztrófához vezethet!

Mint írják, a szabadtéri tüzek 99 százaléka emberi mulasztásra vezethető vissza.

Egy komolyabb baleset is történt a megyében a hétvége folyamán: árokba hajtott egy terepjáró Molvány közelében, a 6-os számú főúton, február 19-én délután. Az autóban csak a sofőr utazott, aki baleset elkerülése végett elrántotta a kormányt és az árokba borult – viszont szerencsére sérülés nélkül szállt ki a járműből. Végül a szigetvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a terepjárót.

Hirdetés