Látogatási tilalmat rendeltek el

Néhány nap leforgása alatt megháromszorozódott az influenzás megbetegedések száma Pécsett. A betegek száma országosan már átlépte a százezret.

hirdetés

Az ÁNTSZ Dél-Dunántúli Regionális Intézete és a PTE Klinikai Központ vezetősége kedd déli együttes döntése értelmében teljes látogatási tilalmat rendeltek el a pécsi kórházakban és klinikákon.

Dr. Kiss Gabriella megyei járványügyi főorvos lapunknak elmondta, várhatóan tovább emelkedik a fertőzöttek száma, a tetőzés egy-két héten belül várható. A látogatási tilalom mindaddig tart, míg a betegek száma nem csökken.

Úgy tudjuk, bár a pécsi kórházakban eddig tíz főnél kevesebb influenzás beteget ápolnak. Városunkban egy óvodában és egy belvárosi iskolában a hiányzás meghaladta a harminc százalékot. A szabályok szerint, ha egy oktatási intézményben a hiányzók száma eléri ezt az értéket, akkor ezt az iskolavezetésnek feltétlenül jeleznie kell az illetékes egészségügyi szerv felé, s szakemberek vizsgálata után a szervezet és az iskola vezetői együttesen dönthetek az adott intézmény ideiglenes bezárásáról.

Az ÁNTSZ főorvosa azt javasolja, aki teheti oltassa be magát, különösen fontos ez főként azok számára, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek.

Czimermann Zsuzsanna írása.