Lecsapnak a vérszívókra

Nemsokára jöhet a megváltó repülőgép

A Biokom Kft. megrendelése alapján Pécs közigazgatási területén közel 1800 hektáron, kettő napon át szúnyoggyérítést végeznek jövő hét elején.

hirdetés

Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, akkor június 25-én, kedden és június 26-án szerdán este hat óra és kilenc óra között kerül sor a repülőgépes légi-kémiai szúnyoggyérítésre.

Abban az esetben, ha csapadékos, szeles idő lenne ezeken a napokon, és indokolttá válna a gyérítés elhalasztása, akkor a permetezést az első olyan napokon végzik el, amikor az időjárás ezt lehetővé teszi. Eső esetén 27-én, csütörtökön történik az irtás.

A munkát K-Othrin ULV nevű anyaggal végzik, amely a méhekre mérsékelten veszélyes! A Biokom Kft. arra kéri a méhészeket, hogy a méhek biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket haladéktalanul tegyék meg.

A permetezőszer más élőlényekre és az emberre ártalmatlan. A közterületi használatra engedélyezett szer 10-50 méteres magasságból szórva, parányi cseppekre porlasztva, felhígítva nem jelent veszélyt a lakosságra – ez a módszer az éppen levegőben repülő szúnyogok ellen hatásos. Pont ezért választották a szakemberek azt a hat és kilenc óra közötti idősávot a gyérítésre, amikor a szúnyogok legnagyobb része a levegőben van.