Lecsaptak az engedély nélküli árusokra

Közel húsz illegális árust vittek be a rendőrségre a Vásárcsarnok környékéről egy szervezett akció keretében szerda délelőtt. Az egyenruhások mellett a közterület-felügyelet és a Pécs Holding is részt vett a razziában.

hirdetés


Korábban többen jelezték a Polgármesteri Hivatalnak, a jegyzőnek és a Pécs Holdingnak, hogy már-már elviselhetetlen helyzet alakult ki a környéken, ahol igencsak elszaporodtak az engedély nélküli árusok. A lakók azt is kifogásolták, hogy a forgalom akadályozása mellett, a házak közötti zöldterületeken végzik dolgukat.

Az illetékesek ezért a szabálytalan árusítás felszámolása érdekében indítottak közös razziát szerda reggel, amikor is tucatnyi egyenruhás és civil rendőr lepte el a Vásárcsarnok szomszédságát. A közel húsz illegális árus mindegyikét bevitték a rendőrségre, összes portékájukat lefoglalták, ők akár 50 ezer forintos büntetésre is számíthatnak.

Sulyokné Rádli Erzsébet, a Pécs Holding Zrt. HR és kommunikációs vezetője a PécsMa.hu-nak elmondta: a jövőben többször is megismétlik az akciót, hogy minél előbb megszüntessék a tarthatatlan állapotot a vásárcsarnoknál.

Tekintse meg képgalériánkat!