Legyél a Föld barátja!

Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet (OGYEI) munkatársai minden alkalmat megragadnak arra, hogy a 2014 tavaszán indult országos kampány keretében felhívják a figyelmet a fenntartható életmódra a családok és a lakosok körében. Így augusztus 9-én, szombaton a 7. Ördögkatlan Fesztiválra is kilátogatnak, ahol játékos és szórakoztató formában népszerűsítik a környezettudatos életmódot a kicsik és nagyok körében egyaránt.

hirdetés

Hogy miként lehetünk a Föld barátai, hogyan óvhatjuk magunk és környezetünk egészségét? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ az „Országos kampány a fenntartható életmódért a családok és lakosok körében” elnevezésű uniós projekt, mely jelenleg is zajlik országszerte. A kampány arca Keleti Andrea táncművész, aki gyermekeivel együtt segít a fenntartható életmód népszerűsítésében és olyan kiemelt üzenetek átadásában mint, hogyan használjunk kevesebb vizet, vegyszert és energiát, miként segíthetünk abban, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen.

Augusztus 9-én az Ördögkatlan Fesztivál keretein belül Nagyharsány községbe látogatnak az OGYEI munkatársai, ahol elsősorban a kisgyermekes családokat várják egész napos színpadi produkciókkal: „Kukamese” – környezettudatos mesejáték, táncbemutató, valamint Huzella Péter gyermekkoncertje szórakoztatja a kicsiket és nagyokat. A színpadi produkciók között a gyerekek műsorvezető/játékmester vezetésével interaktív kvízjátékot játszhatnak, Futurobival, a jövőből visszajött kis robottal, aki megtanít a környezetbarát gondolkodás alapjaira. Az OGYEI standon a fesztiválozókat környezettudatos programokkal, logikai játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, az információs pultnál a szülőket is érintő tanácsadással, felvilágosítással várják a fenntartható életmódhoz kapcsolódóan.

A kamasz és fiatal felnőtt korosztály számára folytatódik a „Pózolj a Tücsökkel” kampány is! Hostess segítőkkel – akikkel a rendezvény területén találkozhatnak a fesztiválozók – készíthető selfie a Tücsökkel. A fotót megéri feltölteni az Öko-kaland FB oldalra, hiszen a résztvevők között értékes nyereményeket sorsolnak ki. Az OGYEI standon megismerkedhetnek a látogatók az Öko-kaland Facebook alapú játékkal, melyeket a rendezvény alatt lehetőség van kipróbálni tableten és terminálokon is.