Lehallgatás ellen védekezik a Blackberry

A kanadai BlackBerry Ltd. a vállalatok és kormányzati szervek számára nyújtott biztonságos kommunikációs szolgáltatásainak bővítése céljából nyilvánosságra nem hozott összegért megvásárolta a titkosítástechnológiai német Secusmart GmbH vállalatot.

hirdetés

A BlackBerry a vállalati és kormányzati ügyfeleknek nyújtott titkosított kommunikációs szolgáltatásokkal kívánja visszaszerezni az okostelefon piacon elveszített pozícióit.

A düsseldorfi Secusmart lehallgatási kísérletek ellen védő titkosítási eljárásokkal foglalkozik és ügyfelei között tudhatja a német mellett a kanadai kormányzati intézményeket is. A vállalat BlackBerry 10 telefonokon futó szolgáltatását használja Angela Merkel kancellár is.

Egy olyan magas hozzáadott értéket képviselő technológiáról van szó, ami nagyban növeli előnyünket versenytársainkkal szemben – jelentette ki John Chen, a BlackBerry vezérigazgatója egy interjúban. Hans-Christoph Quelle, a Secusmart igazgatója közleményben adott hangot annak a meggyőződésnek, hogy a most megkötött üzlet nagyban elősegíti vállalata terjeszkedési lehetőségeit a mobil lehallgatást és adatlopást megakadályozó technológiák iránt egyre nagyobb keresletet támasztó világpiacon.