LMP: Hoppált le kell váltani, Keresztes legyen az egyetlen ellenzéki jelölt 2022-ben

Keresztes László Lóránt

Hoppál Péternek mennie kell, le kell váltani 2022-ben – hangzott el az LMP tegnapi sajtótájékoztatóján.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke és Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Pécsett. Schmuck Erzsébet bejelentette: 2022-ben Keresztes László Lórántot akarja indítani a párt Hoppál Péter ellen a Baranya megyei (pécsi) 2-es számú egyéni választókerületben. Azt szeretnék, ha Keresztes lenne az egyetlen ellenzéki jelölt a körzetben. Mint a társelnök elmondta, Keresztes 2018 óta tagja az Országgyűlésnek, az egyik legaktívabb képviselő, az LMP frakcióvezetője, a tavaszi időszakban közel 200 felszólalása volt, ezek jelentős része Baranya megyéről szólt. Biztos benne, hogy le fogja győzni Hoppált 2022-ben – mondta a politikus.

Keresztes László Lóránt mindehhez hozzátette, a kormányváltás egy eszköz. Olyan program kell, ami a fejlődés útját kínálhatja Magyarország és az egész nemzet számára. Fontos, tette hozzá, hogy egyetlen jelölt induljon a Fidesz jelöltjei ellen minden választókerületben.

A politikus szerint az egyik válságtérsége lett az országnak Pécs és Baranya megye. A megyeszékhelyt nagy adósságállomány és gyenge gazdaság jellemzi. A lesújtó gazdasági mutatók szoros összefüggésben vannak az elvándorlással – mondta. Keresztes szerint az elmúlt egy év is kihívások elé állította a térséget, óriási csapást jelentettek a járvány miatti kormányzati intézkedések. A kormány nem hagyott fel az értelmetlen gigaberuházásokkal, melyekkel párhuzamosan megszorító intézkedések történtek, az önkormányzatoktól, így Pécstől is elvonták például a gépjárműadó-bevételt. 

“Hoppál Péter is hozzájárult ehhez a szavazataival” – fogalmazott a képviselő, aki beszélt a PTE-től elvont milliárdokról is, ami ellen szintén nem emelte fel a szavát a fideszes képviselő.

hirdetés

Hirdetés