Baranyai LMP: kié lesz a Pécsi Fundamentum?

Sajtóközlemény:

hirdetés

“Kedden a pécsi önkormányzati képviselők e-mail útján kaptak meghívást a Közgyűlés húsvéthétfőn tartandó rendkívüli ülésére, később pedig a sajtóból értesülhettek arról, hogy Pécsnek is lesz “Alkotmánya”. Azt is egy sajtóközleményből tudhatták meg a város lakói, hogy ebben a pécsi alkotmányban “meghatározhatjuk önmagunkat”, és “közös céljainkat”, valamint “kifejezhetjük, hogy mit gondolunk a városunkról”.

Először is azt szeretnénk kideríteni, hogy ha sem a pécsi polgárokat, sem megválasztott képviselőiket nem tájékoztatták erről a szándékról, véleményüket nem kérték ki a nyilatkozat megszövegezése előtt, akkor ki, vagy kik érezték magukat feljogosítva arra, hogy a pécsiek közös nyilatkozatát, közös fundamentumát széleskörű egyeztetés nélkül megfogalmazzák?

A Közgyűlés rendkívüli üléséig hátralévő pár napban pedig az LMP a legnagyobb közösségi oldalon („Kié lesz a Pécsi Fundamentum” címen) fogja kikérni a pécsi polgárok véleményét. A beérkezett válaszokat természetesen eljuttatjuk polgármester úrhoz, és a képviselőkhöz.

LMP Baranya Megyei Szervezete”