LMP: önállóan a megyei közgyűlésben is

Az LMP Baranya megyei szervezete, Pécshez hasonlóan, a megyei közgyűlési választáson is önálló listát állít. A területi szervezet a listavezetői pozícióra Angyal Károly pártigazgatót javasolja. Angyal lesz egyben a párt siklósi polgármesterjelöltje is – közölte a párt lapunkkal.

hirdetés

Mint írják, Baranya megye leszakadó térséggé vált, az elmúlt tíz évben húszezer fővel csökkent a megye lakossága. Az elmúlt két és fél évtized döntéshozói nem voltak képesek érdemi választ adni e folyamatra, ezért valamennyi eddigi kormányzatot súlyos felelősség terhel.

“A következő ciklusban a megyék területfejlesztési feladatok ellátásáért felelnek. Az LMP aktív szerepvállalásával azért fog küzdeni, hogy a közgyűlés ne a pártlobbik terepévé változzon. Minden lehetőséget a térség felzárkóztatásának érdekében kell felhasználni.

A következő ciklusban szoros együttműködésre lesz szükség a megyeszékhely, és vonzáskörzete önkormányzatai, valamint a térség társadalmi-gazdasági folyamataira hatást gyakorolni képes szereplők között. Ennek kialakítására a jelenlegi hatalom megmondóemberei nem voltak képesek. Az LMP a politikai megosztottságon felülkerekedő együttműködés előmozdításáért fog küzdeni, és mindent megteszünk azért, hogy a jól képzett baranyai, pécsi szakemberekben meglévő tudás végre kibontakozhasson, a való fejlődés elindítása érdekében” – közölte Angyal Károly, a megyei elnökség tagja.