Lusta biciklitolvajt fogtak

Előállítását követően ellopott egy kerékpárt, mert nem volt kedve hazagyalogolni annak a gilvánfai férfinak, akit szabálysértési őrizetbe vettek a rendőrök.

hirdetés

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy Csányoszrón az italbolt falához támasztott kerékpárt ismeretlen személy eltulajdonította. A kiérkező rendőröknek a sértett elmondta, hogy kerékpárját július 20-án 21 óra 30 perckor tette le, annak eltűnését egy órán belül észlelte, de bízott benne, hogy a kétkerekű visszakerül hozzá. Mivel ez nem történt meg, a rendőrséghez fordult segítségért. Az elvégzett adatgyűjtés eredményeképpen rövid időn belül a rendőrök látókörébe került egy gilvánfai lakos, akit a bicikli eltűnése előtt nem sokkal családi veszekedés miatt állítottak elő a Sellyei Rendőrőrsre.

A 40 éves férfi lakhelyén az elrejtett kerékpárt megtalálták, azt a rendőrök a tulajdonosnak átadták. A bicikli tolvaj beismerte tettét, melyet azzal indokolt, hogy előállítását követően nem volt kedve hazagyalogolni. Elmondta azt is, hogy az utat világítás, valamint láthatósági mellény használata nélkül tette meg.

A férfit ismét előállították, ellene – őrizetbe vétele mellett – a Siklósi Rendőrkapitányság indított szabálysértési eljárást.