Indul a nagy őszi kukamosás

Volt már bennük döglött állat, és festék is

Mától veszi kezdetét a Biokom térítésmentes őszi lakossági nagyedény-mosása, melynek részleteiről a cég alábbi közleményéből tudhat meg többet.

hirdetés

“Évente kétszer, rendszerint tavasszal és ősszel tisztítja külön térítési díj megfizetése nélkül a Biokom az 1100 és a 770 literes lakossági nagyedényeket, amelyeket ezt követően matricás jelzéssel is ellát.

Az új, modern mosóautó először a hétköznapi kukásautókhoz hasonlóan kiüríti az edényeket, majd ezt követően nagy nyomással át is mossa azokat, zárt rendszerben fertőtlenítve a hulladéktárolókat.

Az évi kétszeri mosás térítésmentes a lakosság számára, s mivel ez Pécsett 2200 edényt érint, így ennek költségvonzata milliós nagyságrendű. Az érvényben lévő, vonatkozó jogszabályok szerint a hulladéktároló edények karbantartása és tisztítása a tulajdonos, illetve a használó feladata.

Természetesen azon lakóközösségek számára, akik úgy ítélik meg, hogy a Biokom által biztosított évi 2 alkalomnál többször tartanának igényt az edények tisztítására, a Biokom edénymosási szolgáltatást vállal külön megrendelés alapján, amely már díjköteles.

Különösen ajánlott ez a melegebb, nyári hónapokban, hiszen ilyenkor a szerves hulladékok is gyorsabban bomlanak, valamint a szokásosnál több gyümölcsmaradék kerülhet a hulladéktároló edényekbe, amelyek gyorsan erjedésnek indulnak.

Az őszi edénytisztítási akció 2015. szeptember 1-jén veszi kezdetét Pécsett, s várhatóan október 16-áig tart.

A lakossági és ipari edénytisztítással kapcsolatos kérdésekkel kérjük, hogy forduljon a Biokom ügyfélszolgálatához a 72/502-101-es, vagy a 80/200-590-es telefonszámon, illetve elektronikus levélben a biokom@biokom.hu címen.

Együttműködésüket előre is köszönjük!”