Magyarország jó befektetés

Magyarország minden eddiginél kedvezőbb feltételeket kínál a külföldi befektetőknek – így értékelte Puskás Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján a tavalyi rekord összegű működőtőke-beáramlást.

hirdetés

Tavaly 10 milliárd 462 millió euró értékű külföldi közvetlen tőkebefektetés valósult meg Magyarországon, ami 6,7 milliárd euróval kedvezőbb az előző évinél, és minden eddiginél nagyobb beáramlás.

Magyarország teljesítményét egyre nehezebb koholt tények alapján kisebbíteni, egyre több tény támasztja alá, hogy az ország jobban teljesít – fogalmazott a parlament költségvetési bizottságának kormánypárti alelnöke.

Puskás Imre azt mondta, az ellenzék mostanra elveszítette azt az érvelését is, amely szerint a magyar gazdasági környezet tőkekivonásra késztetné a befektetőket.

Magyarországra annyi működő tőke érkezett 2012-ben, amennyi korábban még sosem, vagyis Magyarország minden eddiginél kedvezőbb feltételeket – jó adó- és jogszabályi környezetet, jól képzett munkaerőt és rugalmas foglalkoztatási helyzetet – kínál a befektetőknek – hangsúlyozta a fideszes politikus.

Megjegyezte azt is, hogy ezzel a teljesítménnyel Magyarország Közép-Európában a legjobb, mert a GDP-hez viszonyítva ide érkezik a legtöbb működő tőke.