Már tegnap meghaladta a 200 ezret az előválasztók száma

Az Országos Előválasztási Biztosság mai közleménye szerint szerda estig összesen több mint 200 ezren adták már le a voksukat – számolt be a Telex.

Pedig a szerdai nap volt eddig a „leggyengébb”, hiszen a hétfői 67 ezer, majd a keddi (eddigi csúcspont jelentő) 73 ezer szavazó után valamivel több mint 61 ezren járultak a szavazósátrakhoz, vagy adták le voksukat online formában.

Ezzel együtt is azonban eddig kifejezetten nagy érdeklődés mellett zajlik az első alkalommal megszervezett, országos előválasztás, hiszen a szerda esti adatokkal kiegészítve már 201.406 választópolgár adta le szavazatát.

Szembetűnő, hogy túlnyomórészt hagyományos módon szavaznak az emberek, hiszen az összes voks alig 6 százaléka érkezett csupán online formában, összesen 12.012-en vettek részt így az előválasztáson eddig. Pedig az érdeklődés nagy az online szavazás iránt, hiszen több mint 80 ezren regisztráltak már. Éppen ezért az előválasztás szervezői azon dolgoznak, hogy növelni tudják az operátorok számát. Ennek köszönhetően az eddigi, napi nagyjából 4 ezer helyett, akár dupla ennyien is leadhatják majd szavazatukat az interneten keresztül.

Hirdetés