Máriagyűdi március

Az LMP Baranya megyei Szervezete és a Siklósért Megalkuvás Nélkül Egyesület közleménye:

hirdetés
Uránia Mozi

“Az LMP Baranya megyei Szervezete és a Siklósért Megalkuvás Nélkül Egyesület 2013. március 11-én 11:00-kor közös sajtótájékoztatót tartott “Máriagyűdi március – mondjon le a fideszes képviselő” címmel. A sajtótájékoztatón részt vettek: dr. Keresztes László Lóránt az LMP Baranya megyei elnöke, Szalai Ottó a Siklósért Megalkuvás Nélkül Egyesület vezetője, siklósi önkormányzati képviselő, valamint Angyal Károly Tibor az LMP Dél- Baranyai csoportjának vezetője.

Múlt év őszén az országos sajtót is bejárta a hír, miszerint több baranyai fideszes politikus is külföldön keresi a boldogulást. Olvashattunk erről Komló és Harkány esetében, de a legjelentősebb mégis Varga Tamás, Siklós fideszes alpolgármesterének esete. Varga lemondott alpolgármesteri pozíciójáról, a helyi Fidesz-csoport vezetéséről, ám annak ellenére megtartotta önkormányzati képviselői mandátumát, hogy elhagyta az országot, és ezzel már ötödik hónapja képviselet nélkül hagyta az őt megválasztó polgárokat.

Az LMP siklósi csoportja, és a Siklósért Megalkuvás Nélkül Egyesület közös küzdelmet folytat a máriagyűdi polgárok képviseletéért: aláírásgyűjtést kezdeményeztünk Varga Tamás fideszes képviselő mandátumának visszaadása érdekében.

Ennek nyomán mandátumának azonnali visszaadására szólítjuk fel Varga Tamást, Siklós-Máriagyűd fideszes önkormányzati képviselőjét, mivel külföldi tartózkodása miatt nem tud eleget tenni kötelezettségeinek.

Az elmúlt időszakban a képviselet nélkül maradt városrészt ellátó buszjárat gyakoriságát drasztikusan csökkentették. Ez minden helyben élő polgárt súlyosan érint, különösen az iskolásokat, és az időseket. A jelenlegi siklósi polgármester regnálása alatt Máriagyűdön megszűnt az óvoda, a háziorvosi körzet, és bezárták a postát is. A szolgáltatások visszaállításával kapcsolatban eddig csak ígéretek hangzottak el. A buszjáratok egy részének eltörésével immár végletesen megnehezítették a máriagyűdiek életét.

A felháborodott helyi civilek megkeresésére és kérésére az LMP siklósi csoportja, a Siklósért Megalkuvás Nélkül Egyesülettel közösen aláírásgyűjtést kezdeményezett, annak érdekében, hogy Varga Tamás fideszes önkormányzati képviselő adja vissza a mandátumát, lehetővé téve az időközi választás kiírását, és a máriagyűdiek képviseletének helyreállítását.

A helyi civilek összefogásának köszönhetően mostanáig félezren írták alá az íveket, követelve a fideszes képviselőtől mandátumának visszaadását. Eddig tehát háromszor annyian várják a képviselő lemondását, mint ahány szavazattal 2010. októberében mandátumhoz jutott. Az aláírásgyűjtés folytatódik.

A máriagyűdi lakosok érdekében felszólítjuk a Fidesz megyei vezetőjét, Tiffán Zsoltot, hogy tegyen határozott lépéseket a tarthatatlan és méltatlan helyzet megszüntetéséért. Tudni szeretnénk továbbá, hogy akár a helyi Fidesz csoport, akár a megyei szervezet nyilvánított-e véleményt, adott-e iránymutatást Varga Tamásnak mandátuma ügyében.

A vasárnapi időközi választások is megmutatták, hogy Baranyában váltóhangulat van. Harkányban és Vajszlón is megbukott a Fidesz jelöltje, annak ellenére, hogy a minden eszközt bevetettek a siker érdekében. A máriagyűdi aláírásgyűjtés előzményei, valamint eddigi eredménye is jelzi, hogy itt is kitelt a kormánypárt becsülete. Baranya megyében váltóhangulat van. ” – áll az LMP Baranya megyei Szervezete és a Siklósért Megalkuvás Nélkül Egyesület közös közleményében.

Hirdetés

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Miért, mi a bajod az LMP-vel?
    Szerintem ők eddig az egyedüliek, akikre érdemes lesz szavazni 14-ben.

Comments are closed.