Mecsek-rali: legendás Lancia érkezik + Videó!

Egy hazánkban még sosem látott, a ralivilágban is kuriózumnak számító autótípus, a Lancia 037-es is bemutatkozik június elején Pécsett, a 46. Mecsek-rali keretében megrendezendő Historic Eb-futamon. Amely persze számos más érdekességet is tartogat.

hirdetés

Az Egerbe tervezett, de elmaradt futam után Bükfürdőn rajtolt el az idei magyar ralibajnokság, a június 1-2-ai Mecsek-rali így a sorozat második futamává lépett elő. Óriási fegyverténynek tekinthetjük, hogy a sportágat (is) sújtó pénzügyi nehézségek ellenére Pécsett a várhatóan ötven-hatvan ORB autó mellett ismét csatasorba állhatnak a rali hőskorának autócsodái is. Nem is akármilyenek, hiszen az első nevezők között egy olyan pilóta és autója nevét találjuk, amelyekért talán önmagában is érdemes kiállni majd a mecseki szerpentinek partoldalaira.

A korábban a WRC-sorozatban is bizonyító norvég Walter Jensen, Erik Pedersen duóról van szó, amely újabban a Historic Eb-sorozathoz pártolt át. Mégpedig egy Lancia Rally 037-essel, egy igazi „fenevaddal” a nyolcvanas évek ralivilágából; egy olyan vérbeli versenygéppel, amely 1983-ban, az akkor bevezetett B-csoportban rögtön meg is nyerte a márka-világbajnokságot, nem mellesleg Walter Röhrlt egyéni vb-ezüsthöz juttatva (lásd videónkat). És amely hazánkban most először látható majd testközelből, versenykörülmények között.

 

A versenyközpontnak az Expo Center helyett ezúttal az új pompájában látogatható Zsolnay-negyed ad majd otthont, a Széchenyi tér pedig már a futam előtti napokban ralira „hangol”: a tervek szerint a helyi pilóták autói közül itt többet alaposabban is szemrevételezhetnek majd az érdeklődők.