Megjött az első! – videó

Itt az idei első hó! – számolt be róla az idokep.hu. 

Az esőt havazás váltotta fel a Kőszegi-hegységben. Mindez a magasban beáramló hideg levegőnek köszönhető – írta az idokep.hu.

Először a Kendig-csúcson található állomásunkon kezdett zuhanni a hőmérséklet, egészen fagypont közelébe. Ráduly László észlelőnk vasárnap este a Kőszegi-hegységben járt, az alábbi beszámolóval tért vissza:

“Most értem le a Kőszegi-hegységből. 700 méter magasban már hó hullik.
Készítettem egy videót, elég mostohák voltak a körülmények, ami tudtam kihoztam belőle, fogadjátok szeretettel.”

Íme a videó:

Közben meglepte az első hó hétfő reggel a párizsiakat is, akik arra ébredtek, hogy vékony hótakaró borítja a francia fővárost.

A havazást a meteorológiai szolgálat csak a hegyekben jelezte előre, a prognózis szerint Párizsban és környékén esőre lehetett inkább számítani.

A francia fővárosban jelenleg 5 Celsius fokot mérnek, a viszonylag enyhe idő miatt a hó várhatóan nem marad meg. A fotózás szerelmeseinek viszont óriási örömet szerzett, a közösségi oldalakat elárasztották a havas párizsi képek, a havazás ugyanis ritka november elején a francia fővárosban.

A meglepetésszerűen érkezett hó miatt a fővárosi körgyűrűn a reggeli órákban 544 kilométeres dugó alakult ki. Délelőtt elsősorban a főváros déli és délkeleti részén volt nehéz közlekedni, ahol még akkor is nagy pelyhekben hullott a hó.

A francia hegységekben már a hétvégén megérkezett az első hó, a keleti országrészben 400 és 600 méter, a Francia-középhegységben 600 és 700, míg a Pireneusokban 800 és 1000 méter között van a hóhatár.