„Megöllek, meghaltok”: letartóztatták a Kertvárosban fegyverrel fenyegetőző férfit

A Pécsi Járásbíróság szeptember 15-én egy hónapra elrendelte K. P. letartóztatását felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A vádirat szerint a gyanúsított férfi szeptember 12-én 10 óra körül Pécsett, Kertvárosban, egy társasház előtti területen egy fegyverrel vagy valamilyen utánzattal B. R. halántékához szorítva „megöllek, meghaltok” felkiáltásokkal és válogatott trágár kifejezésekkel megfenyegette őt és a vele lévő három nőt és egy férfit. Ezután a fegyver csövével egyszer B. R.-t halántékon ütötte, így fejbőre felszakadt.

hirdetés

K. P. gyanúsított erőszakos magatartása riadalmat keltett többekben. B. R. könnyű testi sértés vétsége, R. Sz. pedig – K. P. fenyegetése miatt – zaklatás miatt magánindítványt terjesztett elő vele szemben – áll a vádiratban.

A gyanúsított szabadlábon hagyása esetén tartani lehet attól, hogy a bizonyítás megnehezítésére, meghiúsítására törekedne tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével vagy elrejtésével, illetve a büntetőeljárásban részt vevő személyek megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával.

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított a fenti bűncselekményeket az ellene garázdaság vétsége és zaklatás vétsége miatt folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el, feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Ezek alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, a gyanúsított és védője szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés elrendelése végett fellebbezést jelentettek be ellene, így a bíróság határozata nem végleges – zárul a vádirat.

Hirdetés