Megújul a Pécsi Gyermekotthon

Megkezdődött a Pécsi Gyermekotthon felújítása. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló 160,93 millió forintos TIOP projekt eredményeként nő az épület energiahatékonysága, továbbá a belső átalakítások révén élhetőbbé, komfortosabbá válik.

A nyár végén megkezdődött a Pécsi Gyermekotthon megye utcai épületének felújítása, korszerűsítése. A projekt az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programjának keretében valósul meg, a fejlesztést 100%-ban támogatja az Európai Unió.

A fejújítás eredményeként nő az épület energiahatékonysága, továbbá a belső átalakítások révén a nevelés és gondozás szempontjából élhetőbbé, komfortosabbá válik. A korszerűsítés mellett a projekt az intézmény gondozottai számára tanulmányi felzárkóztatást és pályaorientációs foglalkozásokat, a nevelők számára pedig továbbképzést is biztosít.

A Gyermekotthon lakói várhatóan jövő tavasszal vehetik birtokba megújult otthonukat.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság – mint az intézmény fenntartója és egyben projektgazda – 2014. október 16-án 15.00 órától Nyílt Napot rendez a Gyermekotthonban, mely keretében az érdeklődőknek lehetősége nyílik a projekt és a beruházás részleteinek megismerésére, továbbá az épület bejárására.