Megválaszották az új harkányi alpolgármestert

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő is a legjobbak között

Kecskeméthy Pál önkormányzati képviselőt választotta meg alpolgármesternek Harkány képviselő-testülete csütörtökön – közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

hirdetés

Harkány korábbi alpolgármestere, Éva Ferenc kedden mondott le mandátumáról, miután elismerte érintettségét egy 1973-as súlyos testi sértés miatt indított büntetőügyben.

Éva Ferenc az MTI-nek kedden eljuttatott közleményében azt írta: “súlyos testi sértés és halmazati cselekményként nemi erőszak kísérletének vádjával” ítélték két év börtönbüntetésre, amelyből jó magaviselete miatt másfél évet kellett letöltenie.

“Az elmúlt negyven évben a társadalomba visszailleszkedve tisztességgel, becsülettel végeztem a munkámat, a mai napig erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezem” – tudatta.

Kecskeméthy Pált Baksai Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester előterjesztése alapján a képviselő-testület egyhangúan, titkos szavazással választotta meg, tisztségét társadalmi megbízatásban látja el – olvasható a harkányi önkormányzat közleményében.

A megválasztott alpolgármestert a képviselők visszahívták a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. felügyelő bizottságából. A polgármesteri javaslatra a pozíciót Éva Ferenc tölti majd be, akit a képviselő-testület egyhangúan megszavazott az önkormányzat pénzügyi, városfejlesztési, kulturális és idegenforgalmi bizottsága elnökének is.