Megvannak a nyertesek

Legalábbis, ami a versenykirakatokat illeti. Péntek délután osztották ki ugyanis a POSZT OFF programjába illeszkedő megmérettetés díjait. A Meggyeskert és a Mester és Margarita ihlette kirakatok végeztek az első három helyen, de számos különdíjat is kiosztott még a szakmai zsűri.

hirdetés

A KirakatSzínpad elnevezésű versenyre az ország minden tájáról lehetett nevezni, A „versenyművek” – összesen húsz – a belvárost szinesítik,  június 14-ig még szemügyre lehet venni őket.

Első helyen egy Dunakesziről érkezett testvérpár végzett. Bíró Dóra és és Lassúné Bíró Mónika, az Álomvirág Dekor üzlettulajdonosa. A lányok a sepsiszentgyörgyi társulat Meggyeskert című előadását választották ihletőül, és egy életnagyságú virágruhát készítettek illetve állítottak a kompozíció középpontjába. Az egyébként hordható ruhaköltemény művirágból van, és csaknem két hét intenzív munkát igényelt a versenyzőktől.

Ám úgy tűnik, megérte a fáradtságot, mert a lányok a fődíjat és számos különdíjat is hazavihettek.

kirakat
Meggyeskert a Király utca 62-ben
kirakat4
Bíró Dóra és Lassúné Bíró Mónika nyereményeikkel

A második helyen is egy, a Meggyeskert által ihletett, bár merőben más hangulatú kirakat végzett, ez Pap Zsuzsa alkotása, szintén a Király utca 62-ben.

kirakat

A harmadik díjjal Jákói Mari büszkélkedhet, aki a Mester és Margaritát választotta múzsául, a Libri könyvesbolt kirakatában. Neki is gratulálunk.

mester