Minden a gyerekekről szól az Expo Centernél

Színes programokkal – többek között veteránautó-kiállítással, rendőrmotoros bemutatókkal – tarkított gyermeknapot tartanak május 26-án, szombaton az Expo Centernél. A Pécs Holding Zrt. által megrendezendő esemény bevételét, a felajánlásokat a gyermekek étkeztetésére fordítják.

hirdetés

Május utolsó vasárnapja, ahogy minden esztendőben, idén is a gyermekeké lesz. A városi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. viszont már egy nappal korábban, május 26-án hívja az Expo Centerhez a kicsiket. Az egész napos program, amely 10 és 19 óra között várja a látogatókat, számos izgalmat, érdekességet tartogat nemcsak a gyermekeknek, de a játékos kedvű szülőknek, nagyszülőknek is.

A gyerekeknek többek között állatsimogatóval, játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal, mesevetítésekkel, lovas műsorral kedveskednek, míg a nagyobbak a kulináris élvezeteiknek hódolhatnak. Az érdeklődők találkozhatnak rendőrmotorral, veterán autókkal, de kipróbálhatják akár a mini KRESZ parkot is, ahol villanyautóval mérhetik fel közlekedési ismeretüket. Az Expo Center Zsolnay termében pedig görkorcsolyaközpont várja az érdeklődőket, ahol zenére görizhet minden korosztály.

A gyermekek szórakoztatásán kívül pozitív módon szeretnék a gyermekek figyelmét ráirányítani a fogyatékkal élők hétköznapi nehézségeire, hogy saját bőrükön tapasztalják fogyatékos társaik kihívásokkal teli, mégis teljes értékű életét, sőt velük közös programokon is részt vehetnek.

A gyermeknapi program a pécsi városi cégek és vállalkozók rendkívüli összefogásának köszönhetően jön létre. A példaértékű együttműködés a Pécs Holding Zrt. és az ötletgazda helyi étterem kezdeményezésére és anyagi támogatásával alakult. Emellett a rendezvények szervezésével, gyermekek szórakoztatásával, játékforgalmazással foglalkozó cégek is lelkesen csatlakoztak saját felajánlásaikkal. A városi összefogást látva Páva Zsolt polgármester is örömmel állt az ügy mellé, vállalva a program fővédnökségét.

A városi szereplők összefogásának és a támogatói felajánlásoknak köszönhetően, valamint a jelképes étel-ital bon értékesítéséből befolyó összeget teljes egészében gyermekek támogatására fordítják majd a rendezvény után.