Motoros Mikulások osztottak ajándékot Pécsett

Bár a mínuszok repkedtek, a pécsi motorosokat ez sem riasztotta vissza. Több mint százan vették elő téli álmukból kétkerekűjüket, hogy azokkal repítsék el a gyereknek szánt ajándékokat.

hirdetés

Több éves hagyomány már, hogy karácsony közeledtével a pécsi motorosok beöltöznek és beteg vagy rászoruló gyerekeknek segítenek. Ez idén sem volt másképp.

– Annyi adomány érkezett, hogy a motorokkal nem tudtuk volna elhozni azokat, így egy puttonyos autót is bevetettünk, hogy célba érjenek az ajándékok – mondja Jánossy Balázs.

Bár az ajándékoknak is örülnek a gyerekek, a legnagyobb mosolyt mégis a motorral tudják az arcokra csalni.

– A gyerekek mindig örülnek nekünk, de ilyenkor, amikor több mint százan pattanunk nyeregbe mikulás jelmezben, az azért meghökkenti őket. Mindig azt mondjuk, hogy amíg nincs hó, addig így is közlekedhetnek a Mikulások – mondja Tóth András.

A motorosok egyébként nem csak ajándékot osztanak karácsonykor. A motoros-árváknak is szerveznek gyűjtést: mintegy tíz olyan gyermeknek szeretnének karácsonyra pénzadományt küldeni, akiknek egyik szülőjük motorbalesetben hunyt el.

– Sajnos, tavaly Erdélyben volt egy olyan motoros házaspár, ahol az édesapa és az édesanya is életét vesztette, egy ikerpár maradt árván. Őket most a nagyszülők nevelik. Sajnos, sok szomorú esettel találkozunk, de talán az, hogy ilyenkor rájuk is gondolunk, nekik is jól esik – mondja Tóth Zoltán, a Motorosok a Motorosokért Alapítvány tagja.

Pécsett a motorosok a beteg gyermekeket és az otthonban élő fiatalokat is meglátogatták, hogy egy kis aprósággal kedveskedjenek nekik.

A helyiek egyébként ezekkel az adományozásokkal és közös, látványos gurulásokkal a motorosokra is szeretnék felhívni a figyelmet.