Nagy gondban van a Tesco

A Tesco munkái mindig népszerűek nyáron

Megkezdte telkei, ingatlanjai eladását, de akár mobilszolgáltatást nyújtó részlegét is értékesítené.

hirdetés

Hatalmas a nyomás a Tescón, a kiskereskedelmi lánc tavaly a vállalat alapítása óta nem látott mértékű veszteséget ért el, ráadásul mindenütt éles éles versenyhelyzettel szembesül – írja a portolio.hu. Ezért a menedzsment lépéskényszerben van.

A Tesco az elmúlt hónapokban elkezdte értékesíteni azokat az eszközeit, amelyek nem közvetlenül kapcsolódnak a kiskereskedelmi tevékenységhez. Elkezdi eladni azokat a telkeket, amelyeket még nagyrészt a válság előtt vásárolt meg azért, hogy az azokon felépített üzletein keresztül terjeszkedjen.

Most úgy tűnik, a mobilszolgáltatásától is megválna a kiskereskedelmi lánc, a Financial Times információi szerint a Tesco az elmúlt napokban bankokkal tárgyalt arról, hogyan tudná értékesíteni a brit Tesco Mobile-t.

A Tesco árfolyama a 2008-as csúcsokhoz képest tavaly év végéig közel 70 százalékot esett, az elmúlt hónapokban azonban a befektetők elkezdték árazni az esetleges fordulatot a cégnél, a tavaly év végi mélypont óta közel 40 százalékkal került feljebb az árfolyam.