Pécsen járt a first lady

Pécsen kirándult Áder János felesége, a magyar first lady. Herczegh Anita 31 nagykövet házastársával látogatott a megyeszékhelyre, ahol megnézték a Gyugyi-gyűjteményt és a Zsolnay-negyedet, és ellátogattak a belvárosba is.

hirdetés

A program célja, hogy a diplomata feleségek megismerjék a vidéket, és később a családjaikkal együtt is ellátogassanak oda. Magyarországon Pécs volt az első ilyen állomás.

Csokoládéboltba kalauzolták a nagykövetek házastársait – ez is része volt annak a kirándulásnak, amit a köztársasági elnök, Áder János felesége szervezett. A látogatók több órát töltöttek a Zsolnay-negyeben.

– Pár éve már voltam Pécsett, de akkor még nem jártam a Zsolnay-negyedben – mondta a fehérorosz Natallia Khainouska. – Most megnéztük a Gyugyi-gyűjteményt is, amit úgy gondolom, nem csak a magyaroknak érdemes megismerniük. Nagyon tetszik, amit látok.

Áder János felesége, Hercegh Anita először szervezett egész napos kirándulást. Azért Pécset választotta, mert itt tanult, és hazahúzta a szíve – mondta.

–  Ez az első olyan alkalom, hogy egy egész napot azzal töltsünk, hogy megmutassunk valamit Magyarországból, a vidékből, amibe igyekeztünk mindent belesűríteni: kultúrát, városnézést, kulináris élvezeteket – mondta.

Az államfő felesége hozzátette: azt tervezik, hogy több vidéki városba is ellátogatnak majd a jövőben.