Nagyon elverték a pécsiek koncertjén

A sajnálatosan végződött tegnap estéhez – olvasható a pécsi Hétköznapi Csalódások beszámolója, amit alább közzéteszünk.

hirdetés

“Ez amit tegnap tapasztaltunk a Barba Negra Music Trackben, eddig számunkra, szerencsére, példátlan volt!
Akkor a történet a zenekar szemszögéből. Amit csak több ember egybe hangzó elmondásából tudunk, egy felhasználó leírását idézzük: “Aki nem lett volna ott: tegnap este az egyébként addig teljesen nyugodt hangulatú Hétköznapi Csalódások koncert közben egy fiatal srác, miközben a nézőtéret a színpadtól elválasztó korlát mögött lévő táskájáért nyúlt, átesett a korláton. A rendezők indokolatlanul durván elkezdték kivezetni. Amikor ezt szóvá tette egy másik néző, őt – minden figyelmeztetés nélkül – azonnal ütni kezdték, és olyan súlyosan megverték, hogy az egyébként igen lassan kiérkező mentőknek hosszan kellett őt ápolniuk. A rendőrséget is ki kellett hívni. Várjuk a Barba Negra vezetőségének a magyarázatát!”
Amit én, a zenekar szervezője, Horváth László láttam többed magammal a bejárat irányából, az egy értelmezhetetlen jelenet volt számunkra. Hirtelen nagy rohanás az őrök részéről, tumultus, és egy nagy darab, kopasz az előtte állókat félre lökve teljes erővel szemből kiütött valakit, aki ettől magatehetetlenül rogyott össze, erre az egész dulakodó csoport rohant a kerítés irányába dulakodva, és SENKI nem segített az elterülő emberen. Azt hittük az ütést elkövetőt próbálják elfogni, számon kérni, de mivel ez a jelenet takarásban volt így nem tudtunk megállapítani mi történt, eközben már többen a földön fekvő segítségére siettek és mi is. Ekkor az összes őr elindult a kijárat felé, de senkit nem vezettek ki, itt vált világossá, hogy ők voltak az elkövetők. Mire oda értünk, láttuk, hogy a zenekar jó barátja fekszik a földön, addigra már oldalfekvésbe tették.
Azonnal többen is mentőt hívtak, több-kevesebb sikerrel. Ami tény, hogy valami rettenetesen sok idő telt el a kiérkezéséig, többször rájuk lett telefonálva. Budapesten, volt vagy 40 perc mire kijöttek…
A zenekar, a sötét, a színpadi világítás és a takarás miatt ezt a jelenetet nem látta, csak ahogyan kezdődött. Ezt a színpadról szóvá is tették, miszerint az őrök legyenek szívesek visszaengedni a kikísért punkokat, hiszen nem követtek el semmit! Közben szerencsére a közönség soraiból három egészségügyis hölgy elkezdett segíteni. Mi pedig próbáltuk a tömeget elhessegetni onnan, hogy legalább a segítségnyújtókat ne hátráltassák, és hagyjanak levegőt…
A hely részéről SOHA SENKI nem jött oda, az őrök jelentős része távozott a helyszínről, csak tippünk van miért, kb. 2-3 fő maradt a helyszínen, de ők sem jöttek oda, a bejárattól nézegettek arra, de segítségnyújtásuk elmaradt. A helyi szervezőt telefonon értesítettem, de ő sem jött oda az esethez, kijelenthetjük, a helyszín részéről A SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ELMARADT.
A földön fekvő barátunk közben 5-10 perc után magához tért, de továbbra sem volt “tiszta”, illetve ömlött belőle a vér, segítséggel mindvégig oldalfekvésben maradt. Illetve egyszer volt amikor fel akarták segíteni jó szándékból, de azt nem engedtük.
Megérkezett idő közben két rendőr, nem kapkodtak…. a bejáratnál az őrök kicsit feltartották őket, de a sértett több ismerőse eléjük sietett, így bejöttek, akkor többszöri kérésre utána kérdeztek rádión a mentőnek. Én első kérdésüket hallottam csupán, mikor ránéztek a földön fekvő, csupa vér, magatehetetlen emberre, “mennyit ivott?” Közelebbről nem vizsgálták, nem nézték meg a földön fekvő embert, komótos adatgyűjtésbe kezdtek.
A zenekar mindeközben megtudta, hogy barátjukat elverték és mentőt kell hívni hozzá, le is állt a koncert, és bemondták, hogy a szervezők szerezzenek már mentőt és ellátást, hát nem ők szereztek… Miután barátunk már magánál volt (úgy ahogyan), és a mentősök azt mondták úton vannak, ÉN SZÓLTAM a zenekarnak, hogy folytassák, mert így csak fokozódik a káosz és nehezebb az embereket is távol tartani az esettől. A koncert folytatódott, de minden szám között hangot adott Feri a nemtetszésüknek, illetve egyszer meg is kérdezték a közönséget, mi legyen, folytassák e, mert ezt így elég nehéz…. A mentő közben megérkezett, és elvitték a sérültet, és a maradék pár dal eljátszásra került.
Barátunk mint kiderült agyrázkódást szenvedett, és szilánkos orrtörést. A hely vezetőit ez idáig még nem értük el, és ők sem kerestek minket, sem az áldozatot. A rendőrségi eljárás részletei sem világosak még, ezért erről nem tudunk mit írni. Mint kiderült mások is kaptak verést az esetnél, de szerencsére nem járt ilyen következményekkel.
Ez az egész ügy egy igazi gyökérség volt, nem értem, hogy 2014-ben hogyan lehet még mindig egy ilyen helyszínnek ilyen rendezvénybiztosítókat (???) alkalmaznia, hogyan lehet hogy ennyire nem érdekli a helyszínt egy az alkalmazottai által eszméletvesztésig juttatott, magatehetetlen állapotban fekvő ember? Hogy a hadseregnyi őrből egy személy nem volt, aki ráeszmélt volna, hogy “bazmeg, mit csináltunk?” És próbált volna legalább segíteni…
Bármit követett volna el ez az ember, nem pedig hogy annyi legyen a bűne, hogy mert szólni, hogy talán nem kellene 50 kilós gyerekeket agyonverni a semmiért, egyszerűen erre akkor sem lehetett volna magyarázat egy ilyen tett. Könyörgöm! MI vagyunk a közönségért, nekünk kell rájuk vigyázni, nem pedig lelki és testi megcsonkításokkal megköszönni bizalmukat! Meg csak úgy, emberileg… vadidegenek segítettek neki, EMBERSÉGBŐL!
Térjetek észre emberek!
A Barba Negra Trackben többet minket nem láttok, ez a minimum!
Barátunknak jobbulást! És mindenkitől elnézést kérünk, de sajnos nem tudtuk, hogy az adott helyszínen ez várhat a közönségre!
A klubtól pedig várjuk a megfelelő lépéseket, legalább így utólag!
Jobbulást barátunk!”

Hétköznapi Csalódások

 • palesztin

  Most akkor 40 perc, vagy “gyorsan”? Vagy mi?
  (Egyébként, aki általánosít a biztonságiakkal kapcsolatban, az nyilván nem ismeri a Borbély Mikiéket. Ők például a közönségért vannak, és ezt érezzük is minden alkalommal. Persze ettől még “ezek” lehettek taplóállatok.)

 • Olvasó

  Ha már a helyi online hírmondó nem képes kiegyensúlyozott tájékoztatásra..

  “Kedves vendégeink, barátaink!

  Már az elején szeretnénk kijelenteni, hogy az eddig lehozott közlemény- és kommentáradatra nem kívánunk reagálni, mert úgy gondoljuk, hogy nem ez fog a fennálló helyzetre megoldást adni.
  Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a szombati eseményt nagyon sajnáljuk, és az abban szerencsétlenül járt vendégünknek ezúton is jobbulást kívánunk!

  A Track szervezői hangsúlyozzák, hogy az eset ellenére továbbra is a vendégek biztonságos szórakoztatása a legfontosabb. Az április 30-ai nyitás óta közel félszáz koncert került sikeres és problémamentes lebonyolításra, a szombati HétöznaPI CSAlódások zenekarétól többségében jóval nagyobb nézőszámmal.

  A mostani egy egyedi eset, melyet természetesen lelkiismeretesen kell a helyén kezelni a stábnak és az érintett zenekarnak is. A sajtóban megjelentek ellenére sem a mentőszolgálat, sem a rendőrség intézkedésére nem lehet senki részéről sem panasz, mindkettő gyorsan kiért a helyszínre, és tették a dolgukat, amiben a Track személyzete maximálisan partnerként működött közre.

  Sajnos a fellépő zenekart illetően már nem tudunk egyértelműen pozitív nyilatkozatot tenni, hiszen a tények pontos ismerete nélkül nyilatkoztak egy olyan ügyben, aminek a hivatalos vizsgálata jelen pillanatban is tart. Az ilyen, és az ehhez hasonló eseteknél általános, hogy a zenekar és közönsége hallomásból, érzelmekkel, indulattal fűtve véleményez, ami senkinek nem jó.

  Azt, hogy egy szórakozóhelyen történt incidens miatt, teljes kivizsgálás ismerete nélkül a szórakozóhely és a szervezők hitelességét megkérdőjelező, a valós történteket csak részben bemutató, csúsztatásokkal teli nyilatkozatok, kommentek kerüljenek napvilágra, igazságtalannak érezzük. A vezetőség felvette a kapcsolatot a zenekar nevében a Facebookon nyilatkozott menedzserrel, és rajta keresztül a sérülést szenvedett fiatalemberrel.

  Továbbra is vállaljuk a következő vizsgálatokat és bízunk azok ránk nézve tisztázó eredménnyel történő lezárásában!

  Mi tudjuk, hogy a vendégek felé felelősséggel tartozunk. A továbbiakban is megtesszük a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy ne forduljon elő többet ilyen sajnálatos eset. A hivatalos vizsgálat a végéig lezártnak tekintjük az ügyet.

  Tisztelettel: a Track vezetősége”

 • Zsoltika

  Én egy ,,fesztiválon” álltam rossz helyen cigiért amikor szószerint fel akart lökni az egyik ,,inkábbszekuricsi” Sajnos véletlen a nagy lökdösődésben kétszer eltalálta a homloka a cipőmet meg ahogy meg akartam mutatni hogy táncolt a a Jean Claud az egyik táncfilmjében hát olyan ügyetlen voltam hogy a mellkasa is érintve lett ezügyben..Jöttek még erre ketten sárga és nagy mellénnyel azok meg sajnos elbotlottak a barátaimban akik éppen arra jártak .Aztán mivel meleg volt lent is maradtak a földön pihenni mi meg gondoltuk nehogy a cb rádiójukra feküdjenek ezért előzékenyen elvettük tőlük és biztonságba helyeztük a legközelebb levő ittas ellátóban:) Azt hiszem az ilyen szertelen őrökkel bármikor előfordulhat ilyen ha sokan vagytok egy koncerten és nagy a zűr meg a zavar..A srácnak gyógyulást kívánok ám és más helyszínen zavatalan PICSA koncertet:)

 • dickx4

  Azért nem kell általánositani,van azért olyan biztonsági cég amelyik pl.már elég régen őrzi és felügyeli jó pár zenekar biztonságát az adott helyen ahol éppen fellépnek,gondolok itt pl.a Borbély Security vagy a Kálló Security embereire,ismerem őket személyesen és állithatom,hogy nem buta,tanulatlan emberekről van szó,amit viszont ezek csináltak az minősithetetlen!!!

 • Névtelen

  Ott voltatok kb. 200 an! Miért nem csomagoltátok össze a pár biztonsági hülyét?

 • Norbert

  Sajnos Barba negra track-ben olyan gusztustalan cigányok a kidobók hogy ilyet még más helyen nem láttam…
  Ezektől ezt is lehet elvárni.

 • Lucius

  Szinte pontosan ugyanilyen “élményem” volt 8 éve egy borfesztiválon, Budafokon, amikor kifogásoltam, hogy a “biztonsági őr” (mint utóbb kiderült, amikor elbújtatták a haverjai, hivatalosan nem is volt az), aki a VIP részt őrizte, úgy lökött fel egy túl közel merészkedőt, hogy az a hugomra esett. Öcsémmel ezt szóvá tettük, ekkor elkezdtek minket püfölni többen. Eredmény: eszméletvesztés, orrsérülés. A rendőrség kiérkezésekor a tettes “őrnek” nyoma veszett. A rendező nem vállalt felelősséget, a történteknek semmi szankciója nem.lett.
  A rendőrök bennünket, az áldozatokat úgy hallgattak ki mintha mi lettünk volna az egész oka. Ja, amit elfelejtettem majdnem: délután még a zenekarunkkal fellépő megbecsült művész voltam, estére már csak egy senki, akitől szintén azt kérdezte a rendőr: mennyit ivott?

 • Mate

  Kedves Nevtelen. Ha mar nyelvtan leckeket adsz a ‘gy’ beturol, akkor legalabb a ket ‘gy’-t ne masodik ‘gy’-nek ird……

 • Dezső

  Sajnos ez van a szórakozóhelyeken. Általában a kidobó emberek a problémák forrásai. Kis ember, ha kap egy kis hatalmat.

 • Névtelen

  Buta és tanulatlan. Ezt állítja arról akit nem ismer,és 2. gy-vel írja az egytől egyiket.

 • Satriani

  Sandro, már ne is haragudj, de egy kicsit sántít a sztorid, általában aki egyetemre jár,nem nagyon dolgozik bizt. őrként, vagy nem tudom milyen karra jársz…. persze természetesen ezzel nem a bizt.őröket akartam degradálni,csak elég hihetetlen a “történeted”. Máskülönben jobbulást a megvert srácnak,remélem a beteg véglényeket eltávolítják,elmehetnének pl. dolgozni fizikai munkára, ha már ilyen erősek…

 • Névtelen

  Én is láttam már hasonlót, sőt tapasztaltam is a Barba Negrában. Undorítóak az ottani biztonsági(?) őrök. Inkább nevezném őket bármi másnak. Hányinger. Azóta nem voltam én sem ott…

 • Névtelen

  Este lesz róla szó a TV2.őn a Tényekben.

 • Sandro

  “egytol eggyig lusta semmire kello buta tanulatlan emberek”

  Én is biztonsági őrként dolgozom és mellette egyetemre járok, de nem érzem magam sem lustának,sem tanulatlannak, sem butának “kedves” Regert Betti. Nem kell általánosítani az embereket, főleg nem a munkájuk után…. Jobbulást kívánok az érintetteknek.

 • Regert Betti

  Akarmilyen rendezvenyre megy az ember az ottani biztonsagi orok csak azt varjak kibe tudnak belekotni…es milyen furcsa hogy sosem az o kategoriajukban levo ellenfelet talalnak maguknak….egytol eggyig lusta semmire kello buta tanulatlan emberek…jobbulast szegeny baratnak…

 • Névtelen

  legalizált maffiózók……

 • Véleményező

  Sajnos ez az eredménye annak ha “hagyjuk” a dolgokat elindulni a lejtőn… sajnos pécsi vonatkozásokban is történt hasonló, amikor nem kis munka árán sikerül leszervezni Pécsre egy külföldi csapatot és származási alapon kap egyet-kettőt. Biztonsági sehol?!. Szóval véleményem szerint sajnos a nem is olyan távoli jövőben ezeknél az eseteknél sokkal durvábbakra is számíthatunk mindaddig ameddig MI nem próbálunk meg tenni valamit az ügy érdekében. Bár egy ember szava ritka keveset ér… a hülyeségnek/butaságnak és az elhumántalanodásnak viszont csak radikálisan lehetne gátat szabni. Ami ugye nem “érdek”. :/ Sajnálattal olvastam a cikket és én is jobbulást kívánva a bántalmazottnak inkább el is köszönök.