Nálunk a staféta! – Videó Torinóból

Idén Torinó ad otthont az Európa Cantat nagyszabású eseménysorozatának. Ennek záró napján, augusztus 4-én vette át a stafétát olasz kollégájától Páva Zsolt, Pécs polgármestere, miután a baranyai megyeszékhely nyerte el a kórustalálkozó 2015-ös rendezési jogát.

hirdetés

Immár nem először, hisz 1988-ban is házigazdái lehettünk a kontinens egyik legrangosabb kórustalálkozójának, melyet az Ifjúsági Kórusok Európai Szövetsége 1961 óta rendez meg háromévente.

Az ünnepélyes ceremónia szombaton este volt, egy szabadtéri gálaest keretében, melyen pécsi fellépők tízperces műsort is adtak: bemutatkozott az olasz közönségnek a Mecsek Táncegyüttes, a pécsi és bonyhádi muzsikusokból 2010-ben alakult, világzenét játszó, nyolctagú zenekar, ’A Köztársaság Bandája, valamint a Lakner Tamás vezette Bartók Béla Férfikar.

A Pécs Televízió stábja, Bíró László szerkesztő-riporter és Firling Attila operatőr a helyszínen kísérte figyelemmel az eseményeket. Tudósításukat a Pont Ma augusztus 5-iki híradójában láthatják, videós pillanatképeket pedig itt a PécsMa hírportálon találnak: