NB I-re készül a PEAC női kosárcsapata

Miután a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége már elvégezte a jelentkezések feldolgozását-értékelését, az elmúlt héten bajnoki helyezése alapján nyilatkozattételre kérte fel a PTE-PEAC Sportegyesületet. A pécsi csapat közölte:  vállalja az indulást az NB I. A-csoportjában.

hirdetés

Zseljko Djokics

A PTE-PEAC elnöke válaszlevelében hivatalosan nyilatkozott MKOSZ elnökségének, miszerint a PTE-PEAC a pécsi önkormányzattal történt megállapodása alapján kész indulni az NB I. A-csoportjában azzal, hogy a klub emellett vállalja az Adria Ligában, illetve második csapatával az NB I. B-csoportjában történő versenyzést is a következő idényben.

A sportvállalkozás célja minél több jelenlegi és volt pécsi játékosra alapozva a pécsi női kosárlabda hagyományainak megfelelő sporteredmények elérése.

A csapat – amelynek színe az 1923-ban alapított PEAC színének megfelelően fekete-fehér –, a bajnokságban és kupákban PEAC-Pécs megnevezéssel szerepel, azzal, hogy a megnevezés névszponzori szerződéssel a későbbiekben módosulhat.

A csapat vezetőedzője Zseljko Djokics, másodedzője Imreh Ajtony. A játékoskeretről a klub a szerződések megkötése után szolgál bővebb információval.

Hirdetés