Négy lakást rongált meg a tűz

Egy hat lakásból álló sorház négy lakása és a fölöttük lévő tetőszerkezet károsodott abban a tűzben, amely csütörtök este keletkezett Csányoszrón, a Petőfi Sándor utcában.

hirdetés

A káresethez Szigetvárról, Sellyéről és Siklósról riasztottak tűzoltókat. Négyen még idejében ki tudtak menekülni az ingatlanból, azonban egy férfit a tűzoltók mentettek ki a lángoló házból. A beavatkozók több oldalról kezdték meg a lángok oltását, és egy propán-bután gázpalackot is kihoztak a házból. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét tartott, amely alapján tűzvizsgálat indul. A tűzben érintett négy lakás lakhatatlanná vált, emiatt egy ember rokonokhoz költözött, két ember részére pedig az önkormányzat biztosított elhelyezést. A lángoló épületből kimentett férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Péntek hajnalban ismét füstöt láttak felszállni a szomszédok a Petőfi Sándor utcai ingatlanból, ezért újból riasztották a tűzoltókat a helyszínre. Az egyik gerenda izzott és egy, a tető alatti madárfészek is füstölt. A sellyei beavatkozók visszahűtötték a gerendát és fészket, majd az izzó részeket is eltávolították.