Négynapos kerékpár versenyt rendeznek

A horvát-magyar határon átnyúló négynapos kerékpáros versenyt rendeznek Dráva Tour elnevezéssel amatőrök számára jövő csütörtöktől.

hirdetés

Amint az eseményt felvezető, pénteki, hévízi sajtótájékoztatón elhangzott, az első napon Varasdon (Varazdin) lesz egy 1,5 kilométeres egyéni időfutam, majd a mezőny átteker Kaproncára (Koprivnica). Június 13-án, pénteken a Kapronca és Pécs közötti 182 kilométert kell teljesíteni, másnap Nagykanizsa lesz a végállomás 152 kilométer után, a zárónapon, június 15-én pedig Hévízen lesz a befutó.

Eisenkrammer Károly, a Dráva Tour versenyigazgatója kiemelte: a rendezvényen amatőrök vesznek részt, a 120 bringás a távok nagy részét túra-sebességgel teszi meg – ez körülbelül 30 km/órás sebességet jelent -, ugyanakkor minden etap során rendeznek versenyt is, egy-egy részt kijelölve erre a célra.

Hozzátette: a program kiemelt célja, hogy turisztikai szempontból is bemutassa a Dráva-menti, összesen hat érintett megyét, s ez a maga nemében egyedülálló kezdeményezés.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere hangsúlyozta: a város kiemelt figyelmet fordít a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítására, valamint a kerékpározás mint aktív időtöltés és környezetkímélő megoldás népszerűsítésére. A közelmúltban adták át egy horvát-magyar projekt keretében a közösségi kerékpárrendszert, amely lehetőséget ad arra, hogy a helyben lakók és a vendégek a létrehozott kerékpáros dokkolóknál a szintén a projekt keretében beszerzett biciklikre ülve járják be a várost, intézzék ügyeiket.