Nem mondtak errort a pécsi egyetemisták

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar csapata kiválóan szerepelt a Continental-BEST mérnökversenyén, melyet 2012 óta rendeznek meg minden évben, Veszprémben. A mérnökhallgatóknak a beszállító által megszabott feladatokat kell megoldaniuk.

hirdetés

Idén ápriliban rendezték meg a Continental-BEST mérnökversenyt, melynek célja a tapasztalatszerzés, valamint a jövő tehetségeinek felkutatása. A német cég később akár alkalmazottként is foglalkoztatja a legkiválóbb mérnök hallgatókat. A kétnapos verseny során a diákok körbenézhettek a Continental Fejlesztési Központjában is.

A szervezők a programozóversenyen „robotpincérnő” építését tűzték ki feladatul, míg a team design díj elnyeréséért a háztartásokban megtalálható mindennapi eszközökből kellett “távközlési” megoldásokat kitalálni.

A PTE Műszaki és Informatikai Kar csapata (Köő József,mérnökinformatikus BSc; Nagy Csaba, mérnökinformatikus BSc; Piszker Tamás, mérnökinformatikus BSc) a Team Design versenyben a második helyen végzett, míg a robotpincérnőjével pedig az 5. helyet szerezte meg. Az Error404 fantázia nevű csapat volt az egyetlen, amely mindkét kategóriában indult a versenyen.

Végeredmény:
Team Design verseny:
1. HighWarlords-Pannon Egyetem
2. Error404- Pécsi Tudományegyetem
3. RedTeam -Pannon Egyetem.
4. VillamosMIK – Pannon Egyetem

Programozó verseny:
1. BitsPlease- Pannon Egyetem
2. Engibeers – Pannon Egyetem
3. amPEr -Pannon Egyetem
4. Stormbraining – Pannon Egyetem
5. Error404 – Pécsi Tudományegyetem
6. RobonAUT –BME