Nem stimmelnek a tanúk a Gámán-ügyben?

Hamis tanúval bizonygatja a Gámán Kft., hogy jogosan büntetett még 2009-ben – állítja egy házaspár. Az ügyben indult per jelenleg is folyik – tudósított a Pécs TV híradója.

hirdetés

Képünk illusztráció

Miközben az autósok azt mondják, rossz volt a közeli jegykiadó, addig a parkoltatási cég ellenőre éppen az ellenkezőjét állította a bíróság előtt. Csakhogy az ő azonosítószáma nem egyezett az esetnél intézkedő egyik személlyel sem – állítja Farkas László.

A 2009 decemberében történt eset azzal kezdődött, hogy az egyik automata nem fogadta el a férfi érméjét. Farkas László ezután elment pénzt váltani, hátha más címlettel sikeres lesz a művelet. Mire visszaért, már a szélvédőjén volt a büntetőcédula, ám az ellenőröket még a közelben találta. Farkas László kérésére megnézték az automatát, és elismerték: valóban meghibásodott, így a büntetést az ügyfélszolgálaton érvényteleníthették volna.

Erre azonban nem került sor hónapokkal később sem.

– Most már a parkoltatási cég tagadja, hogy rossz volt a jegykiadójuk, és ehhez minden eszközt felhasználnak – mondja Farkas László, aki szerint a Gámán Kft. olyan tanúkat hozott a tárgyalásra, akikről  szerinte kiderült: nem voltak ott a helyszínen.

Ugyanis a férfi feljegyezte a három ellenőr azonosítószámát, a bíróságon megjelent ellenőr azonosítója viszont nem egyezett ezekkel. A parkolási cég munkatársa ennek ellenére állította, hogy jó volt a jegykiadó szerkezet a kérdéses napon.

Mint azt a Pont Ma című hírműsor megtudta, a Gámán Kft. szerelőjének munkajelentése szerint a jegykiadót aznap reggel javították.

Azonban az abban leírtak megkérdőjelezhetők – mondja Farkas László felesége, akinek a nevén van az autó. Így névleg ő áll perben a parkolási céggel, még ha férje használta is akkor az autóját.

– A jelentésben két automatát javított meg a szerelő. Csakhogy ezek 1,5 km-re voltak egymástól. A papír szerint 9 perc alatt tette meg a szerelő ezt a távolságot, és közben rendbe hozta a gépeket – fejtette ki a Pécs TV munkatársának.
A 2009-ben kirótt 1000 forintos büntetésből mára közel 100 ezres tétel lett.

A per június 22-én a Siklósi Városi Bíróságon folytatódik, ekkor várhatóan ítéletet is hirdetnek. A házaspár az indoklástól teszi függővé, hogy folytatja-e a peres eljárást.

A Pécs TV munkatársa többször is kereste a Gámán Kft. vezetőjét is, hogy reagáljon a vádakra. A cégvezetőt késő délután sikerült elérni, aki ugyan nem zárkózott el a nyilatkozattól, de türelmet kért,mondván utána kell néznia az ügynek.