Nem tudni, mi lesz a Leőwey épületével

Egyelőre nincs kialakult koncepciója Leőwey Klára Gimnázium épületének hasznosításáról az ingatlant birtokló Zirci Ciszterci Apátságnak. Az eredeti tervek szerint az iskola épülete 2014 szeptemberében kerülne újra a rend kezelésébe.
A nemrég 325 éves évfordulóját ünnepelt pécsi Nagy Lajos Gimnáziumot is fenntartó Zirci Ciszterci Apátságon nem kívántak nyilatkozni a Leőwey épületének jövőbeli hasznosításáról, mondván, egyelőre nincs konkrét terv erre vonatkozóan.

hirdetés

Más – az apátsághoz közel álló – forrásból megtudtuk, egyelőre azért nincsenek konkrét elképzelések a patinás ingatlan jövőjével kapcsolatban, mert számos bizonytalansági tényező akadályozza a tervezést. S ez egészen addig így is marad – tudtuk meg –, amíg a Leőwey-projekt menetrendje, megvalósulási ütemezése világosan nem látszik.

Információink szerint az apátság elképzelhetőnek tartja, hogy a szoros időkeret miatt a Bőrklinika helyére megálmodott új Leőwey-épület kivitelezése nem fejeződik be az átadásnak dátumul kitűzött 2014 szeptemberére.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a közelmúltban rendezték az első olyan fórumot, amelyen részt vettek a városvezetés, a majdani Leőwey épületének kivitelezését felügyelő Pécsi Városfejlesztési Nkft. képviselői, az iskola vezetői és a tantestület egy jelentős része.

A találkozót azért hívták életre, hogy az iskolában dolgozók pontos képet kapjanak az önkormányzat terveiről, a két éven belül, a Bőrklinika helyén felépülő Leőweyvel kapcsolatos eddigi döntésekről.

Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere akkor fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a találkozóval egy olyan egyedülálló kezdeményezést is elindítottak, amellyel a tanárok, a vezetők, az iskola használói is részt tudnak venni a komplexum tervezésében.