Nemsokára indul a Pécsi Advent!

Az adventi időszak heteiben, november 30-a és december 24-e között a város apraja-nagyja újra együtt lehet, felkeresheti a Télapó házát, csodálhatja a fényfestéseket, az épületvetítéseket, esténként pedig közösen várhatja ismerős és ismeretlen a Varázslatot, a Nádor Szálló adventi ablakából alászálló fényangyalkát. A Széchenyi tér a vásár idejére a mesék, az ízek, az illatok, a közös élmények, a meghitt hangulatok és közös ünnep terévé változik.

hirdetés

A felnőttek Adventi hangversenyeken hangolódhatnak az Ünnepre, de megkóstolhatják a város forraltbor-főző csapatainak alkotásait is. A gyerekek népi játszóházban, bábelőadáson, közös meseolvasáson vehetnek részt, életre keltett mikulásszobrokkal táncolhatnak. A Civil Sétányon pedig ki-ki megtehet másokért annyit, amennyi belefér.

Itt pécsi civilszervezetek szerveznek adománygyűjtést rászoruló családoknak és gyerekeknek. A Kossuth téren pedig ott várnak bennünket a már évek óta jól ismert kézművesek. A Kézműves Vásáron pécsi és Pécs környéki kézművesek alkotásai vásárolhatók meg.

Forralt bor, kürtőskalács, pecsenyék, rétesek, Pécs-környéki kistermelők finomságai, mesemondók, fényjáték és Valódi Varázslat gondoskodik arról, hogy mi pécsiek ezen a télen is egymásra találjunk és jól érezzük magunkat.

Korábban önálló cikkben foglalkoztunk már a Pécsi Advent meglepetéseivel. Kattintson ide a részletekért!