Tízmillió forinttal támogatják az áldozatokat

Tízmillió forinttal támogatja a nepáli földrengés áldozatait a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet – közölte a szervezet vezetője vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában.

hirdetés

Lehel László elnök-igazgató elmondta, hogy a földrengés következtében 900 ezer ember kénytelen a szabad ég alatt tölteni az éjszakákat. Ebben a helyzetben, a járványok kialakulásának megelőzése érdekében többek között meg kell teremteni az ivóvízellátás feltételeit, illetve el kell érni, hogy legalább ötven emberre jusson egy illemhely.

Hangsúlyozta, hogy a segélyezés nemzetközi összefogás keretében történik. Ebben az esetben olyan segélyszervezetekhez juttatják el a magyarországi adományokat, amelyek helyismerettel rendelkeznek. Más esetben viszont ők kapnak pénzt egy-egy misszió teljesítéséhez.
Ilyen, az ökumenikus segélyszervezet által koordinált misszió például a kelet-ukrajnai menekültek támogatása – tette hozzá. Egy másik program keretében segítik a kárpátaljai magyarokat, elsősorban az egyedülálló kisnyugdíjasokat.