Nincs IMF-hitelünk

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hétfőn átutalta az IMF-hitel még fennmaradt részét – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel. A 2,15 milliárd euró (1,9 milliárd SDR) értékű tartozást 3 devizanemben, dollárban, euróban és angol fontban fizette ki a magyar állam.

hirdetés

Az előtörlesztéssel mintegy 3,5 milliárd forint kamatköltséget takarított meg az ország – jegyzi meg a tárca. Az ÁKK végtörlesztéshez 1,1 milliárd dollárt, 500 millió eurót és 260 millió fontot utalt át, amelyre a rendelkezésre álló fedezet az IMF-hitel fel nem használt része, a februári dollárkötvény kibocsátás és a Prémium Euró Magyar Államkötvényből befolyt összeg nyújtott, így pótlólagos kötvénykibocsátásra nem volt szükség – hangsúlyozta az NGM.

A végtörlesztett összegből 1,8 milliárd euró 2013-ban, mintegy 300 millió euró pedig 2014 első negyedévében, a fennmaradó minimális összeg 2014. harmadik negyedévéig járt volna le.

  • proli

    Azért, hogy egy hete ez ömlik a médiából, azért ez már sok! Borzasztó…

  • haha

    Orbán Viktor politikája kísértetiesen hasonlít Nicolae Ceaușescu politikájára, szembe menni mindennel, átgázolni mindenkin, nyomorba dönteni az országot, visszafizetni minden hitelt bármi áron is, akkor is ha ez ember életekbe kerül.

  • Elegánskutya

    Sokba fog ez kerülni mindannyiunknak. Két-háromszoros kamattal csak egy született idióta fizet vissza hitelt.