Nyárra újabb kerékpárúton tekerhetünk

A tervezés folyik jelenleg

Jövő nyárra újabb kerékpárúttal bővülhet a baranyai térség. A Siklóst és Villányt összekötő új szakasz mellett pihenőparkot, játszóteret és kerékpárszerviz-hálózatot is létesítenek, emellett pedig egy turistaházat is felújítanak a csaknem 300 millióból. 

hirdetés

Az idei év nyarán született meg az a támogatói döntés, melynek értelmében kezdetét veheti a „Kerékpáros turisztikai fejlesztések a Siklósi mikrotérségben” elnevezésű, mintegy 277 millió összköltségű beruházás. Ez alkalomból a projekt szereplőinek közreműködésével sajtótájékoztatót tartottak Kisharsányban. Az eseményen Léber Gábor, Kisharsány község polgármestere örömmel számolt be arról, hogy a 2011-es tervek, elképzelések a jövő év nyarára megvalósulni látszanak, így Kisharsány újabb ponton kapcsolódhat be a régió turisztikai szolgáltatásaiba. A beruházás indokoltságát – ahogy azt polgármester úr elmondta – mi sem bizonyítja jobban, hogy a térség első számú kerékpárútvonala Villány és Nagyharsány között, magas kihasználtság mellett áll a kerékpározók rendelkezésére. A projekt megvalósulásával tovább erősödhet a régió húzóerejének számító turisztikai szolgáltatások szerepe, hiszen a kivitelezési munkálatok során két épített szakaszt, egy pihenőparkot, játszóteret és kerékpárszerviz-hálózatot is létesítenek, emellett pedig egy turistaházat is felújítanak.

Az építési munkálatokat a siklósi Bern Építő Zrt. végzi, aki már több ízben folytatott hasonló jellegű munkákat mind a Baranya, mind pedig a Somogy megyei régióban. A vállalat nevében Iványi Zoltán projektvezető adott tájékoztatást arról, hogy a kerékpárút kivitelezési munkálatai ütemterv szerint haladva a munkaterület átadását követően, a földmunkák rendezésével vették kezdetüket, ezt követően pedig a pályaszerkezet építése következik, így a projekt a 2015 nyarára megvalósítható. A beruházás eredményeként megoldhatóvá válik a Siklós – Villány szakasz, valamint az ott lévő turisztikai látványosságok, szolgáltatások kerékpárral történő elérése.