Nyilvánosan kábszerezett, előzetesbe került

A Pécsi Járásbíróság 2017. január 21. napján elrendelte két férfi előzetes letartóztatását egy hónapra, kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint Sz. P. egy nyilvános rendezvényen, erősen ittas állapotban fehér színű, kábító hatású anyagot szívott fel az orrán keresztül. Ezt észlelte a rendezvény szervezője és értesítette a rendőrséget.

hirdetés

Telefonos állampolgári bejelentés szerint K. D. gyanúsított Sz. P. gyanúsítottól akart kábítószert vásárolni azért, hogy azt továbbértékesítse. A nyomozó hatóság mindkét gyanúsított lakásán házkutatást tartott, ahol többek között, kábítószert, készpénzt és digitális mérleget foglaltak le.

A bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyára, a várható büntetés súlyosságára is tekintettel tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el.

Sz.P. gyanúsított vonatkozásában pedig fennáll annak a veszélye is, hogy a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, illetve bizonyítási eszközök megsemmisítésével veszélyeztetné a büntetőeljárást.