Nyíregyházától a Dél-Dunántúlig

Országjárásba kezdtek a Fidesz politikusai. December 20-áig 175 települést keresnek fel, és tartanak ott politikai helyzetértékelést – közölte Kósa Lajos, a kormánypárt ügyvezető alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

hirdetés

A politikus elmondta, a Fidesz elnökségének döntése alapján november elején kezdődött az országjárás, amelyben kormánypárti parlamenti képviselők, a kabinet és a párt elnökségének tagjai, valamint politikai államtitkárok – összesen 43-an – vesznek részt. Eddig több mint negyven helyszínt kerestek fel “Nyíregyházától a Dél-Dunántúlig”, találkoztak a helyi fideszes képviselőkkel, majd a helyi Fidesz-, illetve KDNP-csoport szervezésében fórumot tartottak.

A rendezvényeken részt vevő politikusok értékelik a kialakult politikai helyzetet és az elvégzett kormányzati munkát – ismertette Kósa Lajos.

“Az eddigi tapasztalatok meglehetősen jók”, mert azt mutatják, hogy a Fidesz támogatói “nagyon sok szempontból” egyetértenek a kormány politikájával – mondta az ügyvezető alelnök, hozzátéve, hogy az országjárás végén értékelik a tapasztalatokat.

Kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök – bár jelen lesz országos eseményeken – más programjai miatt nem vesz részt az országjárásban.