Nyit az orfűi vízipark – Képgaléria, videó!

Ünnepélyes keretek között tartották meg csütörtök délután az orfűi aquapark megnyitóját, a vízi létesítmény már péntektől várja a csobbanni vágyókat. A Baranya megyei önkormányzat beruházásában – a több projektet is felvonultató Baranyai Élménykörút részeként – 1,3 milliárd forintból épült fel a teljesen modernizált park.

hirdetés


A korábbi tervek szerint már e nyári szezonra szerették volna a létesítményt átadni, ám a májusi esőzések, ezt követően a medencéket ellátó forrásvíznek a tervezettnél hosszabb ideig tartó keresése miatt csúszott augusztus közepére a nyitás.

A megnyitón Hargitai János, a baranyai közgyűlés elnöke elmondta, egy fejlesztési sorozat első állomása valósult meg, s ő akkor lesz maradéktalanul elégedett, ha termálvizet is biztosítani tudnak majd a fürdőközönségnek, s legalább a létesítmény egy része téliesített lesz.

Hozzátette: „örülök, hogy végre Pécs környékén is épült egy valamire való, érdemi aquapark, hiszen a kaposvári Virágfürdő volt az eddig legközelebbi ilyen helyszín. S bár a létesítmény nem saját területünkön valósult meg, ennek ellenére a 650 milliós önerőt biztosítottuk”.

Kiemelte: bízik abban, hogy a térség szempontjából is jövedelmező lesz a befektetésük, s véleménye szerint Orfűnél keresve sem találhattak volna jobb helyszínt a beruházás számára.

Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere kiemelte: Orfű mindig is Pécs rész volt azon értelemben, hogy sok városi polgár itt pihente ki fáradalmait. Éppen ezért várták már nagyon a városban élők az aquapark megnyitását. Reményét fejezte ki, hogy a létesítmény Pécs számára is hasznos lesz – utalt arra a tényre, hogy a különböző vonzerők egymást erősítik majd.

Dr. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára is ezt emelte ki, mondván: Harkány, Siklós, Szigetvár hasonló beruházásai nem az orfűi létesítmény ellenfelei lesznek, hanem egymást erősítik majd.Hozzátette: a több mint hárommilliárdos összértéket képviselő Baranyai Élménykörút, melynek része az aquapark (s a bikali élménybirtok, a Pécs és Orfű közötti kerékpárút, a mecseknádasdi borfalu beruházásai, az orfűi víziturisztikai központ) jó példa arra, miként lehet összekapcsolni a különböző attrakciókat egy jó cél, jelesül a turizmus fejlesztése érdekében.

Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármestere háláját fejezte ki a megyei önkormányzatnak, a testület több évtizede létező elődjének és Pécsnek, hogy a kicsiny település segítségükkel az idők során nem maradt meg egy eldugott mecseki falunak, hanem virágzó üdülőközponttá vált – utalt ezzel egyben a tórendszer fél évszázaddal ezelőtti kialakítására is.

Az aquaparkban élménymedencék, jacuzzik, s egy, több típusú csúszdából álló komplexum is várja a fürdőzni vágyókat. Egy kör alakú vizes folyosóban a vadvizek sodrását imitálják, fekvőpadokon, ülőrészeken különböző masszázselemek kényeztetik a fürdőzőket. Mindezek mellett sportmedence is szolgálja az úszókat, s vízesés simogatja a látogatókat.

TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT! KLIKK IDE!

A PÉCS TV VIDEÓBEJÁTSZÁSA: KLIKK IDE!

A park reggel kilenctől este nyolcig várja a fürdőzőket. Üdülési csekket is elfogadnak, s félnapos belépővel is igénybe vehető a park, valamint csoportos diákjegy és családi belépő is váltható. A belépőjegyek között a felnőtt és nyugdíjas egész napos 2.200 forintba kerül, míg a délután három órától “élő” fél napos tikettet  1.800 forintért lehet megvenni. A diák egész napos 1.600, a fél napos 1.300 forintba kerül, míg hatéves kor alatt ingyenes a bemenet. A családi jegy ára két felnőtt és két hat év feletti gyermek esetében egész napra 6.000 forintba kerül. A diákcsoportjegy tizenöt fő felett 1.300 forintos kiadást jelent fejenként.

Képünkön: Füziné Kajdy Zita, Hargitai János, Cséfalvay Zoltán és Nagy Csaba a szalagátvágás pillanatában.