Okoronkwoéknál a feleség viseli a nadrágot

Múlt szombaton bemutatkozott a hazai közönség előtt a PMFC új igazolása, Solomon Okoronkwo. A napsütéses időben nagyjából kétszázan voltak kíváncsiak a Baja elleni összecsapásra, a közönség nagy része azonban a fekete támadót szerette volna megnézni meccs-szituációban.

hirdetés

Okoronkwo a norvégiai Aalesund csapatától érkezett Pécsre, két és fél évre írt alá a PMFC-hez. A csapattársai és Mészáros Ferenc vezetőedző is jó véleménnyel vannak róla, magas, jó felépítésű labdarúgó, aki ugyan még fizikálisan nincs olyan szinten, mint a többiek, de jól terhelhető, és minden bizonnyal hamar jó állapotba fog kerülni.

A huszonnégy éves csatár nem akármilyen házban pihen az edzéseket és a mérkőzéseket követően, ugyanis a csatár feleségével együtt a Mecsek bérel egy minden igényt kielégítő házat, amelynek a bérleti díja ezer euró. A családban egyértelműen Klaudia viseli a nadrágot, korábban azt nyilatkozta, hogy ha jól érzik magukat, akkor akár másfél évig is hazánkban maradhatnak. A focistának egyébként minden ügyes-bajos dolgát a felesége intézi, aki egy német cégnél dolgozik, de az internet segítségével Magyarországról is el tudja látni a munkáját.

A nigériai válogatott játékost ifj. Dárdai Pál ajánlotta a pécsieknek, akivel csapattársak voltak a Hertha Bsc-nél 2005 és 2008 között.

– Jó viszonyban voltunk Palival, rajta keresztül ismertem meg Magyarországot, tőle hallottam először a PMFC-ről és a városról is – nyilatkozta lapunknak Okoronkwo.

A csatár elmondta, hogy jól érzi magát a csapatnál, a játékra szeretne koncentrálni, ezért nem is látogatja a megye híres pincéit, nem fogyaszt alkoholt sem, szabadidejét pihenéssel szokta tölteni, az edzések között pedig alvással regenerálódik. A nigériai játékos nagyon jól érzi magát a PMFC-nél, barátai még nincsenek, hiszen – mint mondja – kevés ideje van Pécsett, a barátságok kialakításához pedig több idő kell.

Tasi Tímea