Ökosuli az ANK-ban

Ökosuli felnőtteknek elnevezésű lakossági szemléletformáló programot rendeznek csütörtökön, délután öt órától a Kék – Zöld házban.

hirdetés

Elsősorban azon pécsi felnőtt és fiatal érdeklődőket várják, akik érzékenyek Pécs környezeti problémáira, a városban zajló fenntarthatóságra törekvő fejlesztési lehetőségekre szűkebb és tágabb környezetünkben.

A rövid és hosszabb távú megoldási lehetőségeket civil szervezetekkel, hivatali szervekkel, szolgáltatókkal együttműködve keresik a program találkozói során.  Az ötödik alkalom témája: Közös tereink fenntarthatósága – lakóközösségi együttműködése. Meghívott vendég: Kővári János, a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság elnöke.

Jelenleg készül szakértők közreműködésével és a lakosság bevonásával Pécs város Fenntartható Városfejlesztési Koncepciója.

Melyek PMJV Önkormányzatának fejlesztési terve a 2014-2020 közötti időszakra a kertvárosi beruházások tekintetében? Mindez miként hozható összhangba a kertvárosi lakosság igényeivel, elképzelésekkel és lehetőségekkel? Miként vehet részt a lakosság Pécs város és a kertvárosi városrész lakókörnyezetének jövőbeni fejlesztésében?

Ezekre a kérdésekre keresik a válaszokat az érdeklődők, akiket szeretettel várnak a szervezők.