Önkéntesség – a közösségek hajtóereje

A Királyegyházi Cementgyár munkatársai az idei évben már 710 órát szántak önkéntes tevékenységre, mellyel elsősorban a Pécs és Szentlőrinc környéki települések közösségi kezdeményezéseinek megvalósulását támogatták. Példájukkal a közösségekben rejlő értékteremtő erőre kívánnak rávilágítani.

hirdetés

A LafargeHolcim Királyegyházi Cementgyára még 2013-ban csatlakozott a Csoport önkéntességi programjához, melynek célkitűzése, hogy 2020-ig összesen 1 millió munkaórával járuljanak hozzá a helyi közösségi kezdeményezésekhez. „Az ambiciózus, de korántsem megvalósíthatatlan célkitűzést évről évre fokozatosan növekvő önkéntes óraszám elérésével kívánjuk megvalósítani. A tavalyi évben bebizonyosodott, hogy munkatársaink partnerek ebben: az eredetileg elhatározott 532 óra önkéntességet sikerült túlszárnyalni, 2014-ben 548 órát szántak kollégáink a helyi kezdeményezésekre. Idén az a célunk, hogy 832 órát szenteljünk ilyen jellegű közösségi programokra, minél több munkatársunk együttműködésével.”– mondta el Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Marketing kommunikációs vezetője.

lafarge (2)
Önkéntesekkel épült meg a Királyegyházi Cementgyár mellett haladó kerékpárút biciklis pihenője is

 

Ennek érdekében az idei évben a Királyegyházi Cementgyár folytatta a korábban a Nevetnikék Alapítvánnyal elindított kórházi falfestési projektjét: két év alatt összesen négy alkalommal, mintegy 300 óra ráfordításával nyolc kórterem szépülhetett meg a LafargeHolcim önkénteseinek köszönhetően.

15 11_15 08 08_Onkentesseg_Korhaz_falfestes_36
A Pécsi Gyermekklinikán már nyolc kórtermet tettek barátságosabbá a LafargeHolcim önkéntesek

 

De ezen kívül számos Szentlőrinc környéki közösségi program – jótékonysági bálok, falunapok, sportesemények, gyermekprogramok – szervezéséhez és lebonyolításához csatlakoztak a cementgyár önkéntesei. Az idei évben a Szentlőrincet Királyegyházával összekötő kerékpárút mellett betonból készült biciklis pihenő kialakításában is tevékenyen részt vettek a cég munkatársai: betonból készítettek padokat, valamint facsemetéket ültettek annak érdekében, hogy a két keréken közlekedők, kirándulók számára árnyékos megállóhelyet alakítsanak ki.

A LafargeHolcim munkatársai 2015-ben új együttműködő partnerként a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Baranya Megyei Csoportjával vették fel a kapcsolatot, akikkel közösen májusban hátrányos helyzetű gyerekeknek szerveztek játékos sportvetélkedőt gyereknap alkalmából. Ezen kívül kapcsolódtak a szeretetszolgálat adventi jótékonysági akciójához is. Októberben agyagdíszeket készítettek, melyeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára adakozók kaphatnak meg ajándékként a pécsi adventi vásáron a szervezet munkatársaitól.

15 11_DSCF5846
A LafargeHolcim önkéntesei adventi díszeket készítettek a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal

 

A karácsonyi időszakban a LafargeHolcim fokozottan szeretné ráirányítani a figyelmet a hátrányos helyzetben élők támogatásának fontosságára. Ezért decemberben jótékonysági főzéssel kívánnak hozzájárulni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységéhez, a szervezet által működtetett Szolgáló Szeretet Háza nappali melegedőjében fogadott hajléktalanok számára biztosítanak ételosztást.