Őri: szép összefogás Kertvárosban

Hamarosan kezdeményezni fogja a közgyűlés előtt, hogy önkormányzati támogatásban is részesüljön a Mosolymanó Egyesület, amely már régóta sokat tett a családokért és a közösségek megerősítésért – jelentette ki Őri László Pécs alpolgármestere kedden, miután a szervezet segítségével rászoruló családok kaptak adományokat.

hirdetés

A Mosolymanó Egyesület hétfőn, egy hónappal a karácsonyi ünnepek előtt tartott adományosztást Kertvárosban, a szervezet által működtetett játszóházban. Az eseményen ruhaneműket, játékokat, könyveket adott át az egyesület és Őri László alpolgármester a rászoruló családok részére.

– A Mosolymanó Egyesület évek óta stabil szereplője, sőt zászlóshajója Pécsett a családokat támogató, a közösségeket erősítő programoknak. A város szándékaival egybevágnak az elképzelései, ezért kezdeményezni fogom, hogy a szervezet a jövőben közvetlen önkormányzati támogatásban is részesüljön – jelentette be az alpolgármester hétfőn.

Adom+ínyoz+ís2

Őri László azt mondta, a pécsiek, a kertvárosiak szívükön viselik a rászorulók sorsát. Ezt a tényt jól mutatja, hogy a hétfői rendezvény kapcsán is több volt a felajánló, mint a rászoruló.

Adom+ínyoz+ís3

– Kijelenthető: az adakozás, adományozás segítségével a már öt esztendőt megélő szép hagyomány egyre inkább kibővül, s a jobb módban élő kertvárosiak egyre szívesebben segítenek a nehezebb sorsú társaiknak a városrészben – mondta Őri.

Az alpolgármester azt mondta, a város és a civil szervezetek Pécsett karácsonyig még számos más akcióval segítik a rászorulókat. Példaként felhozta: sokan például ingyen karácsonyfát kapnak majd az ünnepek előtt az önkormányzat segítségével.