Örülhetnek az Ormánságban – 200 milliós útfelújítás indul

Mintegy 256 millió forintot költenek főként uniós forrásból a Drávaiványi és Sellye közötti útszakasz, valamint a Vajszló-Vejti-Sellye közötti aszfaltszőnyeg felújítására – értesült lapunk.

hirdetés

A Dél-dunántúli régióban megkezdődtek azon 4-5 számjegyű mellékutak felújításai, amelyek megvalósítását a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hagyta jóvá a Dél-dunántúli Regionális Operatív Program 2009-2013-as akciótervében. A Baranya megyében kezdődő útfelújítás a Regionális Operatív Program európai uniós forrásából és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A május 24-én induló projekt keretében megújul a Vajszló – Vejti – Sellye összekötőút 2,7 km-es – Drávaiványi és Sellye település határolta – szakasza mintegy 256 millió forintból.

Az érintett összekötőút az országos mellékúthálózat része, Baranya megye déli részén található. A teljes felújítandó szakasz külterületen halad, Drávaiványi és Sellye között. A most induló projekt az 5821 jelű Vajszló – Vejti – Sellye összekötőút 2,7 km-es szakaszának felújítását jelenti. Az útburkolaton jellemzően a burkolatszélek süllyedtek meg és mentek tönkre a vékony pályaszerkezet és a vízzárás hiánya miatt. Helyenként kátyúsodás, kismértékű nyomvályúsodás észlelhető. A meglévő profil kedvezőtlen, az oldalesés nagy.