Összefogtak a kosárlabda utánpótlásért

Két leány kosárlabdacsapat ezentúl PVSK-PEAC néven fog szerepelni a bajnokságban. Ez a döntés a annak a korábbi megállapodásnak a továbbgondolása, amit a PEAC-PÉCS, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia Alapítvány és a PVSK Női Utánpótlás szakosztálya kötött.

hirdetés

Példaértékű, többoldalú megállapodást kötött a PEAC-PÉCS NB I/A csoportos női felnőtt kosárlabdacsapata, illetve Pécs két legnagyobb utánpótlás nevelő műhelye: a Rátgéber Kosárlabda Akadémia Alapítvány és a PVSK Női Utánpótlás Szakosztálya.

A hosszútávú célokkal kötött szerződés lényege, hogy a szervezetek együtt biztosítják a PEAC-PÉCS csapatának utánpótlását, nevelési költségtérítés igénye nélkül átadva azokat a játékosokat, akikre a felnőtt csapat igényt tart, a PEAC-PÉCS csapata pedig hozzájárul, hogy az amatőr Női NB I. „B” csoportban, illetve korosztályos versenyeken minden játékos saját korosztályában versenyezhessen. Emellett természetesen mindkét utánpótlás szervezet fiataljai bérletet kapnak a felnőtt csapat mérkőzéseire.

A megállapodás célja egyrészről az, hogy a tehetséges fiatalok minél több játéklehetőséghez jussanak, másrészről pedig, hogy pécsi utánpótlásra alapított bázissal a pécsi női kosárlabda minél előbb visszakerüljön Európa élmezőnyébe.

Ezen megállapodást tovább folytatva, a felek megállapodtak, hogy a továbbiakban a PVSK U19-es junior és U17-es kadett csapata a PVSK-PEAC néven fog szerepelni a bajnokságban.