Öt év börtön járna a fenyegetőknek

A Jobbik Magyarországért Mozgalom erőteljesebben büntetné a robbantással fenyegetőket a pécsi esetek miatt – közölte a párt hétfőn.

hirdetés

“Pécsett az elmúlt időszakban szinte nem telt el nap anélkül, hogy ne lett volna valahol bombariadó. Legutóbb, s talán a legfelháborítóbb a március 11-ei, vasárnapi fenyegetés volt, amely a pécsi gyermekklinikát érte.

Németh Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője ezért kezdeményezte a Büntető Törvénykönyv módosítását, ami kimondaná, hogy a robbanóanyaggal vagy robbanószerkezettel való fenyegetésért 3-5 évig tartó szabadságvesztés járna.

Ezzel a módosítással hangsúlyosabbá tehetné az Országgyűlés azt, hogy a bombával való fenyegetőzés bűncselekménynek számít, hiszen ez eddig nem volt ilyen szinten kiemelve a Büntető Törvénykönyvben, illetve minősített eset esetén akár 5 év szabadságvesztést is kaphatna az elkövető, ami erős visszatartó erőt kell, hogy jelentsen a fenyegetők számára.

Ez mellett talán többen is elgondolkodnak azon, hogy egy – egy ilyen telefonos bejelentés már túllép a telefonbetyárkodás kategóriáján különösen akkor, ha az egy kórházat érint.”

Jobbik Magyarországért Mozgalom