Patkányméreggel keverték a drogot

Feltehetőleg több hónapja szállítottak Dél-Baranyába kábítószernek nem minősülő pszichoaktív anyagokat annak a családnak a tagjai, akiket augusztus 27-én fogtak el a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Siklósi Rendőrkapitányság munkatársai Villány külterületén.

hirdetés

Az elfogott személyek kocsijából több mint 40 gramm ismeretlen összetételű pszichoaktív anyag került elő, melyet a rendőrök – különféle drogterjesztéshez használható egyéb eszköz, pl. digitális mérleg kíséretében – lefoglaltak.

drog1_1

A házkutatások során további, jellemzően drog porciózásához használható eszközök, fehér porral szennyezett mérőkanalak, gyorszáró műanyag tasakok kerültek elő.

A kihallgatásokon kiderült, hogy a négytagú család tagjai és segítőik hetente több alkalommal szállítottak pszichoaktív anyagokat a térségbe, melyet otthonukban különféle anyagokkal – fürdősóval és patkányméreggel – keverve adtak tovább.

A család drog eladásból származó bevételét méltán példázza, hogy az utóbbi időben két nagy értékű személy-, és egy tehergépkocsit vásároltak, melyeket a rendőrök szintén lefoglaltak. A drog terjesztői hálózat feltérképezése jelenleg is folyamatban van.

A 42 éves siklósi férfit és 40 éves élettársát, valamint két gyermeküket, egy 18 éves lányt és egy 20 éves fiút a rendőrök őrizetbe vették, előzetes letartóztatásukat – 30 nap időtartamra – a bíróság elrendelte. Velük szemben bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a nyomozást.