Páva vs. MSZP a 3,1 milliárdnyi jutalomról

Pécs polgármestere, Páva Zsolt szerint morálisan megengedhetetlen az a jutalomosztás, amely miatt a városnak 3,1 milliárdot kellett kifizetnie az elmúlt években. A pécsi Társaság a Közérdekű Adatokért (TAKA) kikéri a jutalmakra vonatkozó közérdekű dokumentumokat. Az MSZP szerint mindez csupán elterelés a valódi problémákról. Közel 3,1 milliárd forintot költöttek a tisztviselők, az alpolgármesterek, a polgármesteri hivatalban dolgozók jutalmazására. A juttatások kapcsán a pécsi városháza előtt tartott sajtótájékoztatón Páva Zsolt közölte: 2009 májusában indult el az a folyamat, amelynek célja, hogy az előző időszakban rosszul irányított, nem megfelelő módon kezelt ügyeket feltárják annak érdekében, hogy ilyen hibák a jövőben ne fordulhassanak elő.

hirdetés

Mint mondta, ennek egyik állomása volt az, hogy az új személyzetis kolléga átvizsgálta a jutalmazási adatokat, aminek az a döbbenetes szám volt az eredménye, miszerint 3,1 milliárdot áldoztak erre a célra.

Páva Zsolt szerint a részletes adatok nyilvánosságra hozása még várat magára, de az eddig nyilvánosságra került adatok nem légből kapottak, azok megalapozottak. Hangsúlyozta: jogilag ugyan megengedett, morálisan megengedhetetlen a jutalomosztás, hiszen köztudott, hogy a város adósságállománya 30 milliárd forint.

Mindeközben jogvédők is megszólaltak az ügyben. Nagy Róbert, a TAKA alelnöke szerint hasonlóan korábbi, már jogerősen megnyert, városi cégvezető premizálásával kapcsolatos bírósági ügyekhez, szeretnék elérni azt, hogy ezen jutalmazásokhoz köthető és közérdekből nyilvános adatokat is megkapják.

Az egyik volt alpolgármester, Meixner András (MSZP) először ugyan nyilatkozott, ám később ezt arra hivatkozva visszavonta, hogy az ügyben a szocialista párt városi elnöke, Nyőgéri Lajos tart sajtótájékoztatót.

A baloldali párt pécsi elnöke kora délután újságíróknak azt mondta, hogy polgármesterek döntöttek mindig a jutalmakról, így történt ez Tasnádi Péter és Toller László ideje alatt, valamint 1994-98 között is, sőt 2009 májusától 2010-ig is, utalva Páva Zsolt polgármester időszakára is. Szerinte az emberek már nem bíznak a Fideszben, s így a jutalmakkal való foglalkozás elterelés a valós gondokról, arról, hogy csőd közelébe jutott a város. Szerinte pedig azzal, hogy a jelenlegi városvezető többet keres elődeinél, folyamatos jutalmazásban részesül.

Nyőgéri nem vitatta azonban, hogy valóban 3,1 milliárd forintot fizettek ki az elmúlt években jutalmakra Pécsett.

Mi a véleménye az előző városvezetés jutalomosztási gyakorlatáról?

Eredmények

Loading ... Loading ...