Pécs Jövője Frakciószövetség: Összecsinálta magát a Fidesz

A pécsi közgyűlés többségét alkotó frakciószövetség közleménye szerint cirkuszba illő közlemények írása helyett a pécsi fideszes politikusoknak inkább be kéne sétálni a legközelebbi rendőrőrsre és elkezdeni dalolni.

Közleményt adott ki tegnap késő este a pécsi Fidesz-frakció annak kapcsán, hogy csütörtökön élesedett a fideszes pécsi önkormányzati időszakot érintő átvilágítást bemutató internetes oldal.

Röviden: szerintük az egész átvilágítás csak szemfényvesztés, vádaskodás, lejáratás, hazudozás.

Erre reagált most a pécsi közgyűlés többségét alkotó Pécs Jövője Frakciószövetség, közleményüket alább teljes terjedelmében közöljük.

Összecsinálta magát a pécsi Fidesz az önkormányzati átvilágítások miatt, jól teszik

Csütörtökön indult az önkormányzat rendhagyó, az országban egyedülálló, könnyen átlátható elszámoltatási honlapja, ahol a 2019 óta tartó önkormányzati átvilágítások eddigi eredményeiről tájékozódhatnak a pécsiek.

Ügyek száma: 26

Feljelentések száma: 19

Elkövetési érték: több mint 1,9 milliárd Ft

Rendőrség által elrendelt zár alá vétel: több mint 276 millió Ft

A pécsi Fidesz villámgyorsan kiadott egy kétségbeesett közleményt, amiben próbálják elterelni a figyelmet az ő városvezetésük idejéből feltárt milliárdos visszaélésekről. Szerintük boszorkányüldözés az, ha az új városvezetés szeretné visszaszerezni a pécsieknek a Fidesz által elherdált közpénz-milliárdokat.

Szerintünk pedig ez a kötelességünk, erre bíztak meg minket a pécsiek és ezt is fogjuk tenni!

Amennyiben a Fidesz pécsi politikusai valóban aggódnak az átvilágítás költségeiért, akkor úgy tudnak hatékonyan segíteni, ha a cirkuszba illő közlemények írása helyett besétálnak a legközelebbi rendőrőrsre és elkezdenek dalolni, ezzel is megkönnyítve a nyomozóhatóságok munkáját.

Csak néhány ügy elkövetési értéke:

  • a Volvo buszbeszerzések: több mint 600 millió Ft
  • a volt központi menza ügye: 120 millió Ft
  • a belvárosi Aranyhajó-ügy: 100 millió Ft

Az átvilágítások nyomán kezd egyre világosabbá válni, hogyan sikerült a Fidesznek azt a kisebb csodát véghez vinnie Pécsett, hogy a 2014-es állami adósságátvállalás után, öt év alatt több mint tízmilliárdnyi adósságot halmoztak fel. Úgy látszik nem tűnt el a semmibe a pécsi adófizetők pénze, csupán nem a város fejlesztésére ment, hanem a fideszes haverok zsebében landolt.

Itt az ideje annak, hogy végre véget érjen a Fidesz-show és a kétségbeesett, erőtlen mellébeszélés helyett bocsánatot kérjenek a pécsiektől a sok-sok milliárd forintnyi elherdált városi vagyon miatt!

Pécsiség Mindenkor!” 

Hirdetés